Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Diensten

Uw bibliotheek(gebruiker) verdient een goedwerkend informatiesysteem

Uw bibliotheek(gebruiker) verdient een goedwerkend informatiesysteem

Team Functioneel Beheer BiSC pakt het op!

Of het nou gaat om uitlening, collectiebeheer, ticketing of een handig werkend systeem voor uw evenementen; informatiesystemen moeten het de bibliotheek én de bibliotheekgebruiker makkelijker en beter maken. Maar dat gaat zeker niet vanzelf.

Zo moet een bibliotheeksysteem als Wise niet alleen goed werken, maar je wilt ook dat het een juiste en actuele collectie bevat, dat het op de goede manier is ingericht, en dat het aansluit bij de bibliotheekgebruiker en bij de manier van werken van de bibliotheek. Want zowel de bibliotheek en de collectie als het informatiesysteem staan niet stil: zij veranderen voortdurend. Ondertussen moeten ook de koppelingen tussen informatiesystemen blijven werken en is het essentieel dat de data betrouwbaar blijven.

Breed inzetbaar
Voor deze vraagstukken is er de afdeling Functioneel Beheer van BiSC. Deze afdeling beantwoordt vragen, lost problemen op, bereidt veranderingen voor bij bibliotheken en in de informatiesystemen, stuurt de leveranciers aan en bewaakt de goede werking van systemen en koppelingen. Er zijn ook terugkerende werkzaamheden (zoals contributieruns) die efficiënter collectief door een serviceteam gedaan kunnen worden dan door iedere bibliotheek afzonderlijk.

Het werk van de afdeling gebeurt soms in de vorm van aanvragen (‘calls’) via de servicedesk, soms via overleggen en soms in de vorm van (kleine) projecten.

De afdeling reageert niet alleen op vragen, maar werkt ook proactief aan oplossingen waarmee problemen worden voorkomen of waarmee de informatiesystemen meer voordelen bieden.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Paul van der Lee.

(Foto: Samantha Borges; Unsplash, EeS69TTPQ18).