Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Jaaroverzicht 2017

Jaaroverzicht 2017

Cursus Basisvaardigheden

Vanaf december 2016 namen de eerste cursisten van de cursussen rond het thema Basisvaardigheden in de bibliotheken Angstel, Vecht en Venen (AVV) en Het Groene Hart (HGH) hun certificaten in ontvangst. In 2017 verschenen twee korte filmpjes waarin een aantal van hen vertelt over de gevolgen van de cursussen voor hun dagelijks leven. De conclusie: de cursus wérkt. Uit de enthousiaste verhalen van deelnemers blijkt dat het volgen van de cursus een positief effect heeft.
Zo vond Yvon Koopmans een baan, naar eigen zeggen mede dankzij de digitale vaardigheden die zij in de cursus heeft opgedaan: ’Binnen drie weken heb ik certificaten gehaald. Inmiddels heb ik een baan gevonden. Ik heb een leuk cv samengesteld op de computer. Ik ben helemaal computergek nu’. Een ander positief effect dat de deelnemers noemden, is een toegenomen vertrouwen met het werken met de computer, zodat zij meer initiatief durven te nemen. Ook het contact met andere deelnemers tijdens de cursussen noemen deelnemers als een positief punt.
Link naar filmpje
De cursussen kwamen tot stand binnen een samenwerkingsverband van bibliotheken AVV en HGH, de Koninklijke Bibliotheek (KB) en BiSC en vormen inmiddels een vast onderdeel van het aanbod van HGH en AVV.