Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Jaaroverzicht 2019

Jaaroverzicht 2019

Kennisdag “Later als ik groot ben…”

BiSC en Cubiss werken al enige jaren samen op het gebied van ICT.  Maar de samenwerking op andere terreinen komt ook op gang. Het gaat met name om samenwerking op het gebied van educatie. Maar ook de digitale inclusie staat op de agenda. Dank zij deze samenwerking konden de Utrechtse Bibliotheken tegen het gereduceerde Cubiss-tarief naar de Kennisdag “Later als ik groot ben” van 12 november.
Later als ik groot ben… Iedereen denkt er wel eens over na. Wie wil je dan zijn? Wat wil je worden? En in welke wereld leef je straks?Elke dag weer verleggen maatschappelijke en technologische ontwikkelingen onze grenzen. En ook het onderwijslandschap verandert mee. Om als bibliotheek goed aan te blijven sluiten op het onderwijs van de 21e eeuw, doken we tijdens deze 20e editie van de Cubiss Kennisdag 2019 (0-23 jaar) in de toekomst van educatie. We stonden stil bij vragen als: Hoe voorkom je een taalachterstand bij jonge kinderen door middel van family literacy? Hoe gebruik je technologie als middel om het leren te verbeteren? En hoe blijf je aansluiten op het nieuwe onderwijscurriculum?
Een afwisselend programma onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar, met prikkelende sprekers en keuze uit verschillende sessies. Het was een dag vol inspiratie, informatie en ontmoeting voor educatiespecialisten, leesconsulenten, mediacoaches en onderwijsprofessionals, daar aan de Parade in Den Bosch.