Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Jaaroverzicht 2021

Jaaroverzicht 2021

Er gaat een wereld schuil achter het leenverkeer

Je wilt graag een roman, een studieboek of een tijdschrift lenen, maar het blijkt niet aanwezig te zijn in je bibliotheek. Dan kun je dit eenvoudig gratis bij een andere Utrechtse bibliotheek opvragen. Is het daar ook niet aanwezig? Dan kun je het altijd nog, tegen een geringe vergoeding, aanvragen bij een bibliotheek buiten de provincie. De wereld die achter deze mooie service schuil gaat is het zogeheten interbibliothecair leenverkeer. BiSC voert deze specialistische activiteit uit voor de provincie Utrecht. 

In de uitvoering van dit interbibliothecair leenverkeer en de logistiek, zien we maatschappelijk-educatieve diensten een steeds prominentere plaats innemen. Met daarbij nog steeds een belangrijke rol voor de fysieke collectie en de logistiek hiervan. Want hoewel we de vraag naar het aantal fysieke materialen bij bibliotheken wel zien afnemen, neemt het aantal transportbewegingen in het Utrechts netwerk juist toe.  

Basistaak en meer! 
Naast de Provinciale Basistaak Interbibliothecair Leenverkeer en Logistiek, biedt BiSC in toenemende mate maatwerkoplossingen, zoals collectieverhuizingen en scholenroutes (o.m. themakisten). Door onze uitgebreide branchekennis en een steeds hogere mate van standaardisatie en routine doen we dit alles op een efficiënte manier, binnen de hiervoor met elkaar afgesproken financiële kaders. 

Innovatief 
En door permanent te innoveren werken we aan een uitleen- en logistieke functie die ook steeds efficiënter wordt. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers en transportmiddelen staan hierbij voorop. Dit doen we niet alleen, maar samen met de bibliotheken en andere partners: Samen slim!  

Contact 
Voor meer informatie, neem contact op met Geert Welten

(Foto, bron: Nick Fewings; Unsplash: br9D5K3UTRQ).