Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

0 euro lidmaatschap Eemland
Bieb Werkt werkt

Geplaatst: 17 december 2020

0 euro lidmaatschap Eemland
Bieb Werkt werkt

Geplaatst: 17 december 2020

We hebben er lang op moeten wachten, maar afgelopen maand is het dan toch echt gebeurd: Bieb Werkt is live gegaan bij Bibliotheek Eemland! Het eerste 0 euro lidmaatschap in de provincie Utrecht en – in deze vorm – in de hele branche. Nu, vier weken later, mogen we een succesje vieren: Eemland heeft al meer dan 700 Bieb Werkt leden! Dit was een eerste indicatie dat deze aanpak een positief effect heeft op ledengroei.

Stefan de Bruin, senior-adviseur innovatie bij BiSC en nauw betrokken bij het ontwerpen van nieuwe 0 euro proposities, vertelde over de aanpak in een online seminar op 1 december. Zo’n negentig toeschouwers volgden zijn verhaal over een lidmaatschap zónder lenen. Met positieve reacties vanuit het hele land tot gevolg. En grote belangstelling om over het concept door te praten.

Landelijk
De veelzeggende reactie van een bibliotheekdirecteur uit het zuiden des lands willen we u niet onthouden: “Door jouw presentatie wordt mij nog duidelijker dat we niet als eilandje nieuwe abonnementsvormen moeten nastreven, maar moeten aansluiten bij landelijke ontwikkelingen”, schreef zij aan Stefan. Want dat weerspiegelt precies de inzet van BiSC en Cubiss in bibliotheekvernieuwing: laten we elkaar in deze belangrijke maatschappelijke sector meenemen in plaats van individueel het wiel uitvinden.

Voor wie de presentatie gemist heeft of nog eens wil volgen: https://www.youtube.com/watch?v=0my1RrmlcfI&feature=youtu.be

 
Terug naar de nieuwsbrief