Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Aansluiting Bibliotheek Veenendaal

Geplaatst: 10 november 2016

Aansluiting Bibliotheek Veenendaal

Geplaatst: 10 november 2016

De voorbereidingen voor de aansluiting van Bibliotheek Veenendaal op het provinciale BicatWise- systeem en de daarbij horende ( ICT-)dienstverlening van BiSC zijn in volle gang. Deze aansluiting zorgt ervoor dat bibliotheekleden in Veenendaal vanaf 16 januari 2017 toegang hebben tot de provinciale bibliotheekcollectie. Uit de laatste test, die BiSC samen met Bibliotheek Veenendaal heeft gedaan, lijkt de aansluiting volgens plan te verlopen. Bibliotheek Veenendaal neemt in de toekomst ook deel aan de gesprekken over de tarieven en voorwaarden in de provincie.
Onderzoek
BiSC en Bibliotheek Veenendaal deden voorafgaand aan het besluit onderzoek naar de mogelijkheden voor aansluiting van de bibliotheek op het BicatWise-systeem en de daarbij horende (ICT)-dienstverlening van BiSC. Onderdeel van dit onderzoek is een analyse naar de gevolgen die aansluiting van Veenendaal heeft voor de bibliotheken die op dit moment al aangesloten zijn op het provinciale stelsel. Binnenkort zal de analyse volledig zijn afgerond. Eind november informeren wij de bibliotheekdirecties hierover. Overigens is al wel duidelijk dat de aansluiting van Bibliotheek Veenendaal weinig impact heeft voor deze bibliotheken. De toetreding van Veenendaal tot het stelsel sluit aan bij de wens van de provincie om alle inwoners van de provincie toegang te geven tot alle faciliteiten van het Utrechtse bibliotheeknetwerk.
Meer informatie
ICT-projectleider Leanne van Vuuren begeleidt het traject rond de aansluiting van Veenendaal. Met inhoudelijke vragen hierover kunt u bij haar terecht. U kunt haar bereiken via e-mail l.van.vuuren@biscutrecht.nl.