Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Bijeenkomst leesconsulenten voor herhaling vatbaar

Geplaatst: 18 december 2015

Bijeenkomst leesconsulenten voor herhaling vatbaar

Geplaatst: 18 december 2015

Het uitwisselen van ervaringen stond centraal tijdens de ochtend voor voorleesconsulenten BoekStart en de Bibliotheek Op School (dBOS) op donderdag 10 december. Van tevoren hadden de consulenten wat huiswerk meegekregen en nagedacht over de vragen waar ze trots op zijn en waar ze tegenaan lopen in hun werk.

De vraag waarop de (voor)leesconsulenten trots zijn, leverde een aantal mooie voorbeelden op. Bibliotheek Eemland vertelde over een speciale voorleeswedstrijd die zij organiseerde in een Amersfoortse wijk waar goed leren lezen wel een zetje kon gebruiken. Dit zorgde ervoor dat leesbevordering in de wijk op een leuke manier onder de aandacht werd gebracht van de inwoners. Bibliotheek IDEA liet een instructiefilmpje zien dat zij gebruikt om scholen uit te leggen hoe de SchoolWise-portal werkt. Bibliotheek AVV hield een erg enthousiast verhaal over het gebruik van de kaartjes die horen bij de leesmethode van Aidan Chambers.
Vervolgens gingen de deelnemers aan de slag met vragen die vooraf waren bepaald aan de hand van resultaatgebieden. Dit zorgde voor goede discussies, en een levendige uitwisseling van ervaringen en tips.

Tips
De bijeenkomst werd afgesloten met de constatering dat kennisuitwisseling  (voor)leesconsulten zeker voor herhaling vatbaar is. In de toekomst organiseert BiSC daarom vaker soortgelijke bijeenkomsten. Van de bijeenkomst op 10 december volgt nog een verslag waarin alle gedeelde tips zijn opgenomen. Was u niet aanwezig, maar bent u wel geïnteresseerd in het verslag, dan kunt u dit opvragen bij Mieke van der Meij van BiSC, m.van.der.meij@biscutrecht.nl.