Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

BiSC blijf behoorlijk bezig in Covid-tijden

Geplaatst: 29 maart 2020

BiSC blijf behoorlijk bezig in Covid-tijden

Geplaatst: 29 maart 2020

Als hoeders van bibliotheekautomatisering en technisch beheer zitten we natuurlijk niet stil bij BiSC. De collega’s van Functioneel beheer zijn onmiddellijk aan de slag gegaan met het aanpassen van een aantal parameters in BicatWise.
Nadruk lag en ligt hierbij vooral om te voorkomen van onterechte boetes (als leden vanwege sluiting geen materialen kunnen terug brengen). Daarnaast is de berichtgeving aan klanten aangepast – je wilt als lid tenslotte geen ‘te laat bericht’ meer ontvangen als je je boek niet meer kunt inleveren. Het onderlinge en landelijke leenverkeer is ook gestopt. Al deze zaken heeft de afdeling  al dinsdag 17 maart naar alle bibliotheken schriftelijk gecommuniceerd.
Migratie
Dagelijks houdt onze Jaap Bulle een intern online overleg vanuit Microsoft Teams. Daarin bespreekt hij zaken betreffende Wise, zoals aanpassingen en communicatie omtrent  de sluitingsperiode van bibliotheken in verband met Corona, het afronden en de nazorg van de migratie Limburg naar Midden Zuid, het oppakken van openstaande calls en het voorbereiden van de migratie in de Noord-Brabant.
Technisch beheer
Het team Technisch beheer/Servicedesk heeft dagelijks overleg via video chat  Teams voor de afstemming van lopende zaken.  Net zoals bij functioneel beheer zijn de collega’s bezig om nog openstaande calls zoveel af te handelen en zetten zij, in nauw overleg met de bibliotheken, het beheer voort. Verder is het preventief onderhoud op de servers een mooie klus om in deze tijden uit te voeren.
Terug naar de nieuwsbrief