Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Vacature communicatieadviseur

Geplaatst: 12 augustus 2015

Vacature communicatieadviseur

Geplaatst: 12 augustus 2015

BiSC is de provinciale ondersteuningsinstelling voor openbare bibliotheken in de provincie Utrecht. Samen met de bibliotheken en de Provincie Utrecht werkt BiSC aan een duurzame en actuele bibliotheek voor alle inwoners van de provincie. Er werken ongeveer 45 mensen.
De organisatie is op dit moment bezig met het bepalen van de koers voor de komende jaren, aansluitend bij het nieuwe cultuurbeleid van de provincie. We zijn net verhuisd naar een nieuwe, frisse locatie in Bunnik met flexibele werkplekken en ontwikkelen een nieuwe huisstijl die aansluit bij de organisatie van nu en de toekomst.
Moderne en effectieve communicatie naar alle stakeholders is essentieel. Daarom zijn we op zoek naar een:
 
gedreven communicatieadviseur (m/v)
 Als communicatieadviseur geef je strategisch en tactisch advies over de meest effectieve interne en externe communicatie voor het behalen van de organisatiedoelen. De functie heeft een redelijk zware strategische component, waarbij de positionering van de organisatie bij bestaande en nieuwe klantgroepen een belangrijk thema is.
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de communicatieplannen. Je weet de medewerkers van BiSC te motiveren en te faciliteren om actief hun bijdrage hieraan te leveren; je stimuleert de zelfwerkzaamheid van de organisatie. Daarnaast organiseer je bijvoorbeeld kennisdeling/netwerkbijeenkomsten voor klanten.
Een uitdagende functie voor een communicatieadviseur met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 
Wat vragen we van je?
Je kracht zal door je deskundigheid en ervaring bepaald worden, maar zeker ook door je persoonlijkheid. Je bent een onbevangen en bevlogen communicatieadviseur die met aanstekelijk enthousiasme en prima people-skills het MT en de medewerkers weet te adviseren en te motiveren.
Je wordt de drijvende kracht achter de interne en externe communicatie.
Je hebt een afgeronde relevante WO opleiding (bijvoorbeeld Communicatie- en informatiewetenschappen of Bestuurskunde). Hebt ervaring met het werken binnen politieke/bestuurlijke omgevingen, bijvoorbeeld bij een gemeente. Weet soepel te werken met de relevante social media.
 
Wat bieden we je?
Een stevige functie voor 32 tot 36 uur per week, waarin je de nodige ervaring kunt opdoen in het zelfstandig opzetten en runnen van de communicatie binnen een maatschappelijke organisatie, in een werkveld dat sterk in ontwikkeling is. Je rapporteert direct aan de directeur. We streven naar een startdatum van 1 oktober 2015.
Het salaris wordt gebaseerd op de CAO Openbare bibliotheken, passend bij de zwaarte van de functie en is mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt. De aanstelling start met een jaarcontract, met een mogelijke verlenging bij goed functioneren.
 
BiSC
Binnen het bibliotheekstelsel hebben verschillende overheden, lokale organisaties en landelijke partijen allen hun eigen rol en verantwoordelijkheden om goede en betaalbare diensten aan de burger te leveren. BiSC neemt hierbij de rol van regisseur, initiator en uitvoerder op provinciaal niveau op zich. Zo voert BiSC structurele taken uit waarbij alle regiobibliotheken onderling afhankelijk van elkaar zijn, zoals ICT en logistiek. Daarnaast werkt BiSC – in samenwerking met de bibliotheken – aan de innovatiekracht van de dienstverlening. BiSC levert ook dienstverlening op personeel en financieel gebied. Zie voor meer informatie www.biscutrecht.nl.
 
Meer informatie en reageren
Mocht je na het raadplegen van onze website nog vragen hebben, dan kun je deze per email stellen viainfo@biscutrecht.nl. Indien je graag wilt dat we telefonisch contact met je opnemen, vermeld dan je telefoonnummer erbij.
Je sollicitatie kun je uiterlijk 30 augustus 2015 mailen naar j.van.ommeren@biscutrecht.nl
De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 10 september. Dit zullen korte kennismakinggesprekken zijn van een half uur. Daarna zullen 2 of 3 kandidaten worden uitgenodigd voor een tweede gesprek op 18 september, waarbij gevraagd wordt een casus voor te bereiden.