Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

BiSC met twee deelsessies op Nationale Bibliotheekcongres

Geplaatst: 26 november 2015

BiSC met twee deelsessies op Nationale Bibliotheekcongres

Geplaatst: 26 november 2015

Op 9 december vindt het Nationale Bibliotheekcongres plaats in Eindhoven. Thema van de dag is Licht. Op het Nationale Bibliotheekcongres delen mensen uit de sector de innovaties en energie die op dit moment in de bibliotheekwereld gaande is. BiSC is op de dag vertegenwoordigd met twee deelsessies.

Malou van Vleuten van mediabedrijf Coosto, gaat met programmamanager Innovatie bij BiSC, Ronald Huizer, in op de vraag hoe je op een effectieve en duurzame manier het contact met bestaande én nieuwe doelgroepen kunt onderhouden. Social CRM kan hierin een goed hulpmiddel zijn. Daarmee wordt social media geautomatiseerd gemonitord en kan gebruikt worden voor klantcontacten en interactie met (nog) niet-klanten. Verder lichten Malou en Ronald de social CRM-pilot toe, die BiSC binnenkort met drie andere bibliotheken gaat draaien.

Financiële grenzen aan uitlenen
Programmamanager Stefan de Bruin gaat op 9 december in zijn deelsessie het gesprek aan over de financiële grenzen aan uitlenen. Er zijn nieuwe kansen in de vorm van digitale proposities en donateurs die geld in de bibliotheken willen steken, zonder maar een boek te lenen. Hoe gaan we om met deze kansen? En moeten we meerwaarde leveren als we meer geld vragen voor de uitleen? Of moet je juist veel minder, of zelfs geen contributie vragen? Ga je dan ook minder of andere waarde leveren? En wat is een slimme strategie om donateurs en vrienden van de bibliotheek aan te trekken?

Tot 9 december!