Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Brainy & Bibendo

3 maart 2021

Brainy & Bibendo

3 maart 2021

Online bijeenkomst over gaming & tooling voor de bibliotheek.

Gamen is de toekomst! Graag nodigen we je uit voor Brainy & Bibendo; een online bijeenkomst over Gaming & Tooling voor Utrechtse bibliotheken op woensdag 17 maart, van 09:30 tot 12:00 uur.

Gamen is niet nieuw. We spelen al eeuwen spelletjes. Games zijn super effectief in het verleiden en motiveren van spelers. Bij gamificatie pas je spelelementen toe in ‘de echte wereld’. We nemen je mee in de mogelijkheden van ‘gaming & tooling’ voor bibliotheken.

Over Brainy
De informatievaardigheden van leerlingen laten helaas vaak te wensen over. Dit maakt de sprong naar HBO of universiteit dikwijls erg groot. Zo wordt het profielwerkstuk geschreven aan het einde van de middelbare schoolcarrière en is dat pas de eerste echte kennismaking met onderzoek.
Het Revius Lyceum Doorn, de Bibliotheek Z-O-U-T en BiSC gingen samen op zoek naar oplossingen. Maja van Eijndthoven vertelt hier in de sessie Brainy & Bibendo alles over.

Over Bibendo
Games geven je niet alleen een extra instrument om kennis over te dragen, maar maken het leren ook een stuk leuker. Maak kennis met Bibendo; een nieuwe manier om kinderen en jongeren op een interactieve manier te bereiken en hen te verbinden met bijvoorbeeld de collectie en de programmering.

Ervaar hoe je samen met scholen (en andere partijen) op een eenvoudige wijze een game kunt ontwikkelen. In de sessie Brainy & Bibendo ligt de nadruk op mediawijsheid en scholen. Sia van Keijsteren, accountmanager Business Development bij NBD Biblion, neemt ons hierin mee.

Meld je aan voor de sessie via deze link vóór 13 maart. Daarna sturen wij je de link voor deze interactieve sessie toe. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.