Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

‘De lijn voorbij’ – Cubiss Kennisdag 1 november

Geplaatst: 20 oktober 2022

‘De lijn voorbij’ – Cubiss Kennisdag 1 november

Geplaatst: 20 oktober 2022

Op de landelijke Cubiss Kennisdag op 1 november gaan we de doorgaande leeslijn voorbij. We bieden een brede(re) blik op lezen, kijken hoe we partners kunnen activeren en gaan in (werk)sessies buiten de lijntjes kleuren.  
 
De leeslijn is een doorlopende lijn. Een lijn zonder onderbrekingen en zou ook een doorlopende lijn qua leesplezier moeten zijn.  

Eva van den Broek – prikkels 
We buigen ons in de bibliotheeksector al langere tijd over de vraag hoe we de jongeren (weer) aan het lezen krijgen. Gedragseconoom en oprichter van Stichting Behavioural Insights Nederland Eva van den Broek heeft daar wel een aantal ideeën over en neemt ons mee in de wereld van prikkels om gedrag te sturen. Ga jij met haar in gesprek? 

Katinka de Croon – leesbevorderaars van de toekomst 
Een goed begin, is het halve werk. Dus start een doorlopende leeslijn met het goed opleiden van pabostudenten. Zij zijn immers de lezende en leesbevorderende leraren van de toekomst. Katinka de Croon vertelt aan de hand van het taal- en leesbeleid van Fontys Hogeschool Kind en Educatie hoe zij dit aanpakken. 

Theo Witte – literatuuronderwijs 
Duik jij mee in de wereld van het literatuuronderwijs? Theo Witte is grondlegger van de literaire leesniveaus en lezenvoordelijst.nl. Waarom ziet het literatuuronderwijs er nu uit zoals het eruitziet, waar willen we uiteindelijk naartoe, welke kansen liggen er en hoe zetten we stappen richting het gewenste literatuuronderwijs. En vooral … welke rol kan de bibliotheek daarin spelen nu en in de toekomst? 

Yvette Harmes – (voor)lezen in gezinnen met weinig leescultuur 
Hoe stimuleer je (voor)lezen en leesplezier thuis bij gezinnen waar voorlezen nog niet vanzelfsprekend is? Yvette Harmes van SCHUNCK is hier als projectleider gezinsgericht werken al een tijd mee bezig en met succes! Yvette en haar collega’s vertellen je hier graag meer over en geven een eerlijke kijk in hun dynamische werk. 

Aanmelden 
Meld je gauw aan en verzeker jezelf van een plekje. Klik hier om aan te melden. 

 
Benieuwd naar de andere sprekers, de verrassende pauze-act en wie de dagvoorzitter is? Bekijk hier het hele programma!