Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Diversiteit in de collectie, met Jaap Friso

Geplaatst: 5 mei 2022

Diversiteit in de collectie, met Jaap Friso

Geplaatst: 5 mei 2022

Inspiratiesessie – Save the date!

Diversiteit in alle geledingen is een belangrijk en actueel thema. Jaap Friso (jaapleest.nl en van De Grote Vriendelijke Podcast) praat ons bij over trends op het gebied van diversiteit in de jeugdliteratuur: wat is nieuw, wat is goed vertegenwoordigd en wat mist er nog? Lijkt jou dit interessant? Noteer dan alvast:

Sessie Diversiteit in de jeugdliteratuur | Datum: 26 april | Tijd: 09:30 – 11:30 uur.

Aan bod komen onder meer boeken voor 4-18 jarigen waarin diverse culturen, etniciteit en gender een rol spelen of heel vanzelfsprekend in het verhaal zijn verweven.

Naast de bijdrage van Jaap Friso gaan we met elkaar in discussie over de inhoud van collecties in de bibliotheekvestiging en de collecties op de scholen. Zijn de collecties divers genoeg en hoe kunnen we de diversiteit laten zien? Stellen scholen vragen over dit onderwerp?

Aanmelden
Er volgt snel een officiële uitnodiging voor deze inspiratiesessie, dus houd je mailbox goed in de gaten. In de uitnodiging staat straks hoe je je kunt aanmelden voor 26 april, maar zet deze datum alvast in je agenda. We hopen je op 26 april te zien!

Input?
Heb jij vragen van scholen of ervaringen met het vraagstuk diversiteit (in de collectie)? Laat het weten door een mail te sturen naar h.schouten@cubiss.nl. Jouw vraag kunnen we dan inbrengen in de discussie op 26 april.

Voorbereiding thema Diversiteit
Bekijk hier de webinar Inclusiviteit in de jeugliteratuur van Stichting Lezen terug, mocht dit nog niet gezien hebben.