Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Diversiteit in kinderboeken

Geplaatst: 23 maart 2023

Diversiteit in kinderboeken

Geplaatst: 23 maart 2023

Mini-masterclass – Mylo Freeman 

Prinses Arabella, wie kent haar niet? De boeken over het bijzondere prinsesje met haar sterke wil staan in alle bibliotheken. En nu heeft ze zelfs haar eigen tentoonstelling, in de Kunsthal in Rotterdam! 

Met trots kondigen we dan ook de mini-masterclass van Mylo Freeman aan. Op maandag 17 april van 14.30-16.00 uur vertelt deze schrijver en illustrator over haar werk en haar drijfveer om te zorgen voor meer diversiteit in kinderboeken. En natuurlijk zal ze daarbij stilstaan bij het prinsesje dat ze ruim vijftien jaar geleden bedacht. Prinses Arabella heeft een enorme invloed op Mylo’s ontwikkeling als prentenboekenmaker gehad. En hoewel er inmiddels wel iets is veranderd, is er in de prentenboekenwereld nog steeds veel behoefte aan boeken met kinderen van een andere etnische achtergrond. 

Tijdens deze online lezing staat Mylo Freeman stil bij haar reis met prinses Arabella, letterlijk en figuurlijk, en wat het haar op persoonlijk én werkgebied heeft opgeleverd. Schuif aan en luister mee! 

Voor wie? 
De mini-masterclass is bedoeld voor alle bibliotheekmedewerkers die belangstelling hebben voor inclusieve kinderboeken. Maar ook voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere samenwerkingspartners van bibliotheken. Deel deze uitnodiging gerust met geïnteresseerden binnen je netwerk. 

Aanmelden 
Aanmelden kan hier. Enkele dagen voor aanvang ontvang je de link naar de online bijeenkomst. Tot dan!

(Foto/bron: Uitgeverij de Eenhoorn).