Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Een beter ‘baby-aanbod’; hoe pak je dat aan?

27 januari 2021

Een beter ‘baby-aanbod’; hoe pak je dat aan?

27 januari 2021

“Baby’s houden van boeken!”. Niet voor niets is dit één van de uitgangspunten van het landelijke leesbevorderingsprogramma BoekStart. Ouders/verzorgers vervullen een sleutelrol als het gaat om voorlezen aan hun spruit. En ook het ‘repertoire’ speelt een belangrijke rol. Hierover gaat deze BiSC-kennisbijeenkomst. Samen met Artisjok & Olijfje – bureau voor creativiteit en ondernemerschap voor kinderen van 0-12 jaar – nemen we je mee in wat werkt binnen een aanbod voor baby’s (en hun ouders). Je kunt je nu aanmelden.

De babyperiode is een periode die om speciale aandacht vraagt in het volgen en afstemmen op de (psychologische) behoefte van de baby. Baby’s hebben een andere behoefte dan dreumesen of peuters. Maar wat is die behoefte dan? Wat betekent dit voor de inrichting van een activiteit, zodat baby-lezen op een inspirerende wijze voor ouders ondersteunend is aan deze behoefte? En hoe pak je als bibliotheek hierin nóg beter je rol?

Tijdens deze kennisbijeenkomst bieden we verbreding en verdieping op het gebied van baby-ouder-activiteiten in de bibliotheek. Je krijgt met deze workshop zicht op ontwerpprincipes waarmee je het aanbod van je bibliotheek kunt aanscherpen en innoveren. We vertalen deze ontwerpprincipes naar hoe dat er dan concreet uit kan zien in een activiteit. Met praktijkvoorbeelden van liedjes, rijmpjes, speelmaterialen, boekjes en een opzet van een activiteit. Uiteraard tonen we inspirerende voorbeelden.

Datum
Dinsdag 23 februari 2021 van 09:00 tot 12:00 via Zoom.

Kosten & aanmelden
Deze kennisbijeenkomst is online en vrij toegankelijk. Aanmelden kan via een mail aan Joke van Ommeren: j.van.ommeren@biscutrecht.nl. Let op: we bieden plek aan maximaal 20 deelnemers. Na aanmelding sturen we je tijdig een Zoomlink en verdere instructies. Tot de 23e!

Terug naar de nieuwsbrief