Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

FC Utrecht start in 2020 met Scoor een boek!

Geplaatst: 26 september 2019

FC Utrecht start in 2020 met Scoor een boek!

Geplaatst: 26 september 2019

In 2020 wil FC Utrecht op kleine schaal aftrappen met Scoor een boek! In samenwerking met Bibliotheek Utrecht wordt begonnen met enkele scholen in de provinciale hoofdstad.
Wanneer de ervaringen positief zijn, zal in 2021 Scoor een boek! mogelijk verder in het fan-gebied van FC Utrecht worden uitgerold. BiSC is aangehaakt en volgt het verloop.
Samen met het betaald voetbal
Scoren kun je overal. Met die gedachte voert de Bibliotheek samen met Betaald  Voetbalorganisaties (BVO’s) uit de Eredivisie en Eerste Divisie een bijzonder leesprogramma uit. Scoor een Boek! zet de kracht van voetbal in voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen én gezinnen. Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Maar hoe wakker je hun enthousiasme voor lezen aan? Daar draait het om tijdens Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Het programma kent een Schooleditie voor leerlingen van groep 5 en 6, en een Thuiseditie voor het hele gezin.
Zeven jaar ervaring
Scoor een Boek! is in 2012 gestart als lokaal initiatief in Oost-Groningen. In zeven jaar tijd hebben meer dan 32.000 leerlingen meegedaan aan Scoor een Boek! Gezamenlijk hebben ze 226.126 boeken gelezen. In schooljaar 2017-2018 deden zes BVO’s mee aan  Scoor een Boek!: FC Groningen, AZ, N.E.C., Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en Willem II.
 
Terug naar de nieuwsbrief