Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Focus op Gezinsaanpak

Geplaatst: 30 maart 2022

Focus op Gezinsaanpak

Geplaatst: 30 maart 2022

Specialistenoverleg het Jonge Kind | 5 april | 10.30-12.00 uur | Online via Teams

Op dinsdag 5 april van 10:30 tot 12:00 uur organiseren we een kennisbijeenkomst voor Utrechtse bibliotheekspecialisten die zich bezighouden met de doelgroep ‘het jonge kind’. Deze kennisbijeenkomst staat in het teken van de Kwaliteitsimpuls Laagtaalvaardige ouders en meertaligheid en vindt online plaats via Teams.

Spreker
We hebben een zeer interessante spreker uitgenodigd: Sharon Unsworth. Zij neemt ons mee in de wereld van de meertaligheid. Ze is taalkundige en doet onderzoek naar de factoren die bijdragen aan een succesvolle meertalige ontwikkeling.

We staan tevens stil bij de Kwaliteitsimpuls Laagtaalvaardige Ouders. Waar staan jullie in het traject, wat hebben jullie bereikt en waar zijn jullie tegenaan gelopen?

Meld je hier aan.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan Hannah Schouten, adviseur Cubiss en BiSC.

Eindcongres Kwaliteitsimpuls laagtaalvaardige ouders | 27 juni | 10.00-16.30 u. | Save the date

Verder: het eindcongres Kwaliteitsimpuls laagtaalvaardige ouders vindt plaats op 27 juni (10.00-16.30 uur) in De Flint in Amersfoort. Doet jouw bibliotheek mee aan dit programma of werk je op een andere manier aan gezinsaanpak?

Houd deze datum vrij!

Oproep: Pilot Leesbevordering in meertalige gezinnen

Op 1 mei start de pilot Leesbevordering in meertalige gezinnen. 10 bibliotheken helpen via de thuistaal de leesopvoeding versterken. De pilot draagt bij aan de maatschappelijke opgave Geletterde samenleving. 

Meld je aan!

Ter inspiratie: de herziene Wegwijzer Gezinsaanpak is verschenen.