Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Gecijferdheid als Basisvaardigheid – Training & Masterclass

Geplaatst: 23 mei 2024

Gecijferdheid als Basisvaardigheid – Training & Masterclass

Geplaatst: 23 mei 2024

Gecijferdheid als Basisvaardigheid is een project vanuit de Hogeschool Utrecht (samen met de Universiteit Utrecht en CINOP). Professionaliseren in gecijferdheid is één van de doelen. Meld je aan voor de (2-daagse) training ‘Gecijferdheid verankeren in beleid en aanbodof voor de masterclass ‘Groeien in gecijferdheid 

Wil je meer weten over gecijferdheid? Over hoe je het cursusaanbod kan aanvullen met materialen over gecijferdheid, hoe je gecijferdheid kan integreren met het bestaande aanbod, hoe je kan herkennen of iemand moeite heeft met gecijferdheid en over hoe je een actieplan kan maken om gecijferdheid mee te nemen in het aanbod? De training en ook de masterclass helpen je bij de verankering van gecijferdheid in beleid en aanbod. 

Verschil training en masterclass 
Het verschil tussen de training en de masterclass is dat er bij de masterclass vooral aandacht is voor materialen, het gebruik ervan en hoe je kan herkennen dat iemand moeite heeft met gecijferdheid. Bij de training is er ook tijd ingeruimd voor reflectie op ingezette materialen en over het maken van een actieplan om gecijferdheid mee te nemen in het aanbod van jouw organisatie.  

Voor wie?
De training en masterclass zijn bedoeld voor docenten (basisvaardigheden) volwasseneneducatie, (taalhuis)coördinatoren, vrijwilligers en andere geïnteresseerden betrokken bij ondersteuning van lerende volwassenen met enige kennis over gecijferdheid. 

Data 
-De training is verspreid over 2 dagen: woensdag 12 juni 2024 met als terugkomdag 19 juni.  
-De masterclass ‘Groeien in gecijferdheid’ is op 26 juni.   

Geïnteresseerd?  
Lees verder en meld je aan via onderstaande links: 

-Training: https://gecijferdheidteltmee.nl/groeien-in-gecijferdheid-training/ 
-Masterclass: https://gecijferdheidteltmee.nl/groeien-in-gecijferdheid-masterclass-2/ 

(Foto/bron: pexels-jan-van-der-wolf-11680885-7438447)