Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Gezamenlijke ‘Welkom terug’-campagne

Geplaatst: 5 mei 2022

Gezamenlijke ‘Welkom terug’-campagne

Geplaatst: 5 mei 2022

We hoopten er met zijn allen natuurlijk al heel lang op: afgelopen donderdag 20 mei mochten de bibliotheken gelukkig weer open! Anticiperend hierop heeft BiSC eind april een traject opgestart om samen met Bibliotheek Lek & IJssel en Bibliotheek Eemland een gezamenlijke ‘Welkom terug’-campagne te ontwikkelen.

Gezamenlijk inderdaad. Want dat is natuurlijk een groot voordeel van ons netwerk. Zo hoeft niet iedere bibliotheek een eigen campagne te bedenken en kunnen we gebruik maken van elkaars ideeën en kennis uit het netwerk van Utrechtse bibliotheken.

Herkenbaarheid en bereik
De ‘Welkom terug’-campagne bestond uit een algemene tekst en banner die voor elke bibliotheek bruikbaar was. Daarnaast kon iedere bibliotheek een aanvullende teksten toevoegen, zodat je de campagne een persoonlijke touch kon geven. De banner kon ook voor de nieuwsbrief, sociale media en voor posters gebruikt worden. Door de brede inzet (bij verschillende bibliotheken via verschillende kanalen) vergroot deze campagne de herkenbaarheid en het bereik van de Bibliotheek. Benieuwd naar deze campagne?

Goeie ervaringen – op naar meer!
Bekijk hier de e-mail van Bibliotheek Lek & IJssel. Dit is een eerste mooi voorbeeld van een gezamenlijke campagne waarvan er hopelijk nog velen zullen volgen.

Contact
Meer weten? Ideeën? Neem contact op met Margriet Meussen.