Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Hoe bouw je met jongeren een succesvolle community?

Geplaatst: 1 november 2020

Hoe bouw je met jongeren een succesvolle community?

Geplaatst: 1 november 2020

Jongeren naar de bibliotheek halen is een belangrijk doel, omdat de generatie van de toekomst belangrijk is voor het voortbestaan van onze service. Daarom moeten we aan de slag met het aantrekken van deze groep jonge mensen.
 Fariesh Abdoelrahman heeft een methode ontwikkeld om dat te doen en hij kan jullie er alles over vertellen in het webinar BiSC organiseert op maandag 7 december van 10:00 – 12:00 uur.
Fariesh zal ons meenemen in de wereld van de jongerencommunities. Hoe bouw je die op, wat zijn de succesverhalen en waarom? Welke bibliotheken doen het al en hoe gaat dat? En hoe heeft Fariesh met Quardin music de jongerencommunities vanuit de bibliotheek tot een succes weten te brengen?
Sparren
Na dit gedeelte vol theorie, inspiratie en mooie voorbeelden, gaan we in een sparringronde in groepen uiteen. Daar gaan we het samen hebben over de doelen van je organisatie op het gebied van jongeren binnenhalen. Daarna komt Fariesh nog met een mooi voorbeeld van de bibliotheek in Rotterdam, waar de jongerencommunity een succes is. Aan de hand daarvan laten we zien welke methodiek daaraan ten grondslag ligt en hoe we zelf ook zo succesvol kunnen worden op dit gebied. De methodiek is erop gestoeld dat jongeren binnenkomen als deelnemer, daarna ambassadeur worden en uiteindelijk zelfs partner van je bibliotheek.
Wil je deelnemen aan dit inspirerende webinar? Schrijf je dan snel in door een e-mail te sturen naar j.van.ommeren@biscutrecht.nl. We hopen je 7 december om 10:00 uur online te zien. Tot dan!
Terug naar de nieuwsbrief