Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Een nieuw schooljaar!

Geplaatst: 13 juli 2015

Een nieuw schooljaar!

Geplaatst: 13 juli 2015

De Bibliotheek op school (dBoS) betekent samenwerken aan verbetering van de taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen in het basisonderwijs. Om dit praktisch mogelijk te maken is het provinciale bibliotheeksysteem (Wise) uitgebreid met SchoolWise. Met behulp van deze software wordt de lokale verzameling met boeken gekoppeld en biedt het leerlingen de mogelijkheid om materiaal te lenen. Alle gegevens omtrent het lenen van boeken wordt vastgelegd en dit biedt waardevolle informatie over het leesgedrag en taalontwikkeling van leerlingen. Op dit moment maken in de provincie zo’n 50 scholen gebruik van de Bibliotheek op School (met behulp van SchoolWise) en het aantal is nog groeiende.
Om leerlingen na de zomervakantie gebruik te kunnen laten maken van SchoolWise, is het zaak dat het SchoolWise systeem administratief op orde is. Er is nog één periode om leerlingen die de school hebben verlaten uit het systeem te halen en leerlingen die nieuw zijn op school in te voeren. De periode die BiSC hiervoor reserveert is van 24 augustus t/m 6 september. Dat betekent dat u als bibliotheek de periode10 augustus t/m 23 augustus reserveert voor het controleproces van het leerlingenbestand waarna hetuiterlijk 24 augustus bij BiSC moet worden aangeleverd.
De groepen 3 tot en met 8 van de school zijn in SchoolWise opgenomen, zodat leerlingen bekend zijn in het systeem en materiaal kunnen lenen. Hierdoor hebben de bibliotheken en de scholen in het nieuwe jaar beschikking heeft over dBoS voorzien van een actueel leerlingenbestand.
Heeft u vragen? Benader de leesconsulent van of Ruud de Rooij (projectleider): r.de.rooij@biscutrecht.nl