Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Informatiebijeenkomst Storysavers

Geplaatst: 25 april 2016

Informatiebijeenkomst Storysavers

Geplaatst: 25 april 2016

Wat is de erfgoedlocatiegame Storysavers en op welke manier kan deze mobiele app helpen meer bezoekers naar uw locatie te krijgen? Op dinsdagmiddag 17 mei organiseren Landschap Erfgoed Utrecht, Kasteel Amerongen en gamebedrijf QLVR een bijeenkomst waarin we meer vertellen over deze game in ontwikkeling, die erfgoedlocaties met elkaar verbindt. Ook kunt u ter plaatse een test-versie spelen die speciaal gemaakt is voor de locatie Kasteel Amerongen.

Wanneer: dinsdag 17 mei, 14.00-17.00 uur
Waar: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, Amerongen

Programma:
14.00-14.30uur: Inloop en koffie/thee
14.30-15.00 uur: Introductie: Welkom door Herman Sietsma (directeur Kasteel Amerongen) en ‘aanstichter’ Appie Alferink (directeur ZIMIHC).
Wat is Storysavers? Antoon Sturkenboom (creatief directeur en mede eigenaar QLVR) legt uit.
15.00-16.00 uur: Spelen: ervaar zelf hoe Storysavers werkt en ontdek Kasteel Amerongen met de demo-versie van de app.
16.00-17.00 uur: Verdieping: talkshow met de initiatiefnemers en QLVR. Meer over het project.
17.00-18.00 uur: Borrel

Wat is Storysavers?
Met Storysavers bouwen we aan een gameplatform dat erfgoedlocaties uit het hele land op speelse wijze met elkaar verbindt en de Nederlandse geschiedenis toegankelijk maakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun families. Door met behulp van de mobiele app opdrachten op locatie uit te voeren, ontdekken spelers hoe hun leeftijdgenootjes vroeger leefden en maken ze het verhaal van het personage weer compleet. De verschillende Storysaver-games zijn onderling verbonden door een “spaar ze allemaal”-principe en een gezamenlijke marketingstrategie, die spelers motiveert om ook andere aangesloten erfgoedlocaties te bezoeken en zo nieuwe geschiedenisverhalen te ontdekken.

Het concept voor Storysavers is ontwikkeld met steun van de provincie Utrecht en komt voort uit een initiatief van Appie Alferink (ZIMIHC). Vier Utrechtse erfgoedinstellingen werken nu aan de realisatie, samen met gameontwikkelaar QLVR. Nieuwe erfgoedpartners uit het hele land zijn welkom om zich aan te sluiten bij dit initiatief om verhalen uit de Nederlandse geschiedenis te ontsluiten en zo erfgoedlocaties op een speelse wijze met elkaar te verbinden.

Meer informatie en aanmelden
Graag horen we uiterlijk 10 mei of u erbij kunt zijn via e.grob@zimihc.nl. De bijeenkomst is gratis.
BiSC is penvoerder en mede-initiatiefnemer van Storysavers. Meer informatie over Storysavers is te vinden op de website van Landschap Erfgoed Utrecht. Of neem contact op met projectleider Eef Grob: e.grob@zimihc.nl / 06-11422947