Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Interprovinciaal Symposium ‘Leiderschap in Lezen’

Geplaatst: 23 juni 2022

Interprovinciaal Symposium ‘Leiderschap in Lezen’

Geplaatst: 23 juni 2022

Aftrap op 20 september | 15.00-17.30 uur | Eindhoven

In de periode van 20 september tot en met 8 december 2022 organiseert Cubiss-BiSC een reeks bijeenkomsten voor educatiemanagers, teamleiders educatie en HR-verantwoordelijken van de bibliotheken in de provincies Utrecht, Limburg en Noord-Brabant. Het wordt een ‘hybride, interprovinciaal symposium’ over de rol van educatiemanagers in onze almaar veranderende maatschappij. De titel: Leiderschap in Lezen.

Voor wie?
We richten ons met het symposium op educatiemanagers, teamleiders educatie en HR-verantwoordelijken van bibliotheken. We nodigen inspirerende sprekers uit die jullie meenemen in de wereld van het leiderschap, de veranderende bibliotheek en het veranderende onderwijs. Ook reiken we HR-tools aan die teams helpen om hun rol in onze veranderende maatschappij zo goed mogelijk in te vullen. 

Meerdere thema’s
De fysieke bijeenkomst op 20 september is een aftrap en daar zullen inspirerende sprekers het thema ‘leiderschap’ behandelen. Ook is er ruimte om te netwerken met elkaar en om te sparren over zaken die jullie bezighouden in het dagelijkse werk. Na 20 september behandelen we specifieke thema’s in drie online verdiepingssessies. De sessie op 11 oktober gaat over de veranderende rol van de leesconsulent, die van 17 november behandelt ‘het binnenhalen en binnenhouden van mensen met de juiste skills’ en op 8 december gaan we het hebben over de zichtbaarheid van de educatieve bibliotheek bij partners en stakeholders. De sprekers zijn nog niet bekend, maar we zijn er hard mee bezig. Houd deze pagina in de gaten, want we zorgen ervoor dat deze altijd actueel is en dat je er de laatste informatie over het symposium kunt vinden.

Meerdere momenten en werkvormen
De aftrap vindt plaats in Eindhoven op 20 september tussen 15:00 – 17:30 uur. Daarna volgen op 11 oktober, 17 november en 8 december online verdiepingssessies; steeds tussen 09:30 en 11:00 uur.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Oproep
Heb je (HR-)collega’s met personeelsbeleid op educatiegebied in hun takenpakket, informeer ze dan over dit symposium.

Graag tot 20 september (en de bijeenkomsten daarna…!)

Foto: Jaredd Craig; Unsplash, HH4WBGNyltc).