Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Kansrijke Start – Landelijke conferentie

Geplaatst: 25 mei 2022

Kansrijke Start – Landelijke conferentie

Geplaatst: 25 mei 2022

Maandag 13 juni | 12.30-17.00 uur 

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. De overheid wil (aanstaande) kwetsbare ouders helpen zodat hun kinderen zo gezond mogelijk hun leven starten. Het actieprogramma Kansrijke Start richt zich op de zorg en ondersteuning aan kwetsbare gezinnen*.  

Ben jij ook actief met Kansrijke Start in jouw werkgebied? Dan is de Landelijke conferentie Kansrijke Start zeker interessant voor jou. De conferentie wordt georganiseerd door het landelijke programmateam en vindt plaats op maandag 13 juni van 12.30 tot 17.00 in Utrecht.  

Het belang van informele steun, dichtbij het (aanstaande) gezin, zal centraal staan tijdens deze conferentie. Ook wordt er aandacht besteed aan het betrekken van de (aanstaande) ouders en ervaringsdeskundigheid bij de lokale aanpak en het belang van luisteren naar hun ervaringen. 

Net als de voorgaande edities wordt de conferentie samen met Pharos en het College Perinatale Zorg (CPZ) georganiseerd. Het CPZ zal op 12 oktober 2022 in samenwerking met Pharos, NCJ en VWS een tweede conferentie over Kansrijke Start organiseren. De conferenties zijn inhoudelijk aanvullend op elkaar. Op 12 oktober gaat het vooral over vakmanschap van de professional en samenwerking tussen professionals in het medische en sociale domein tijdens de eerste 1000 dagen.  

Je kunt je hier aanmelden voor de conferentie van maandag 13 juni. 

*Bron: Kansrijke Start

(Foto: Fe Ngo; bron: Unsplash).