Voor leerkrachten en leesconsulenten

Lezen wordt leuker als je zelf schrijft, en andersom. Met de trainingen van De Schoolschrijver-Academie leer je inspirerende lessen geven waar kinderen betere lezers en schrijvers van worden. Je leert dat vlammetje van enthousiasme aanwakkeren waardoor ze zelf graag een boek pakken. 

Geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs
In de nieuwste Academie-training voor leerkrachten en leesconsulenten werk je met de kerntitels van de Kinderboekenweek en staat de thematiek ‘Worden wat je wil’ centraal. Tijdens deze teamtraining (live of online) krijg je met je collega’s les van een Schoolschrijver in het geven van geïntegreerd lees- en schrijfonderwijs.

Praktische handvatten
Je gaat zelf aan de slag met schrijf- en leesopdrachten en je ervaart hoe deze combinatie kinderen activeert. Vervolgens maak je de vertaalslag naar de praktijk in de klas. Met deze training heb je binnen een paar uur nieuwe praktische handvatten voor je taalonderwijs, en haal je meer plezier én meer resultaat met de Kinderboekenweek!

Je kunt als bibliotheek deze training aanvragen voor bijvoorbeeld een studiedag of netwerkbijeenkomst van Open Boek voor leerkrachten, leescoördinatoren en leesconsulenten.

Contact
Heb je interesse? Of wil je liever eerst meer informatie ontvangen over de praktische zaken en de kosten*? Mail dan naar interesse@deschoolschrijver.nl

* Je kunt als bibliotheek tot 500,- euro korting krijgen op de lees- en schrijfprogramma’s en teamtrainingen van De Schoolschrijver. Deze kortingsactie wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds: deschoolschrijver.nl/kortingsactie