Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Koppeling RTV Utrecht Agendatips naar G!DS

14 oktober 2015

Koppeling RTV Utrecht Agendatips naar G!DS

14 oktober 2015

De koppeling vanuit RTV Utrecht Agendatips naar G!DS is opgeleverd en online voor gebruik. De koppeling maakt het mogelijk dat RTVU agendatips via G!DS op cultuur- of uitwebsites gepubliceerd kunnen worden met een minimale of geen inspanning door bibliotheekmedewerkers. De Agendatips zijn een aanvulling op de cultuurinformatie die door, of onder beheer van, bibliotheken in G!DS wordt gezet. De koppeling vult G!DS met activiteiten uit het aanmeldformulier van RTVU Agendatips. Bezoekers van de webpagina RTVU Agendatips kunnen dit formulier invullen.
Er was al een koppeling vanuit G!DS naar RTVU Agendatips. De naamsbekendheid van RTV Utrecht maakt dat deze Agendatips pagina, inclusief de cultuurinformatie uit G!DS, beter bezocht wordt dan een  provinciale cultuurwebsite als CultuurUtrecht. Cultuurinformatie uit G!DS krijgt via Agendatips een grotere verspreiding dan via CultuurUtrecht. Daarnaast komt de cultuurinformatie uit G!DS ook naar buiten in de provinciale toeristische portal UtrechtYourWay en de regionale/lokale sites: TijdVoorAmersfoort, UitInSoest, UitInDeRondeVenen en UitInLeusden.
Met de retourkoppeling vanuit Agendatips naar G!DS en het voorhanden zijn van andere kanalen die Utrechtse cultuurinformatie uit G!DS tonen is het doek gevallen voor CultuurUtrecht als provinciale cultuur website. Sinds 1 oktober is deze site niet meer in de lucht.
Met koppelingen op G!DS van en naar andere databases is de provincie Utrecht koploper t.o.v. de rest van het land. Van de vier operationele G!DS koppelingen zijn er drie van Utrechtse origine!