Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Mieke van der Meij niet meer bij BiSC voor Basisvaardigheden

Geplaatst: 29 juni 2020

Mieke van der Meij niet meer bij BiSC voor Basisvaardigheden

Geplaatst: 29 juni 2020

Juni 2020 was de maand waarin BiSC afscheid nam van Mieke van der Meij. Zij ging met welverdiend pensioen. Mieke trad in 1987 in dienst bij de rechtsvoorganger van BiSC. Ze begon als administratief medewerker bij de bibliotheek Maarsen/Maarssenbroek
Vanaf 1990 was zij in vele rollen werkzaam in Houten. Zo was ze ooit hoofd van de bibliobus. En toen die werd opgeheven pakte ze haar financiële specialisme weer op. Maar uiteindelijk was Mieke bibliothecair gesproken iemand van de inhoud. Daarom is zij uiteindelijk weer haar rol gaan spelen in de ondersteuning van bibliotheken. Bij BiSC. Onze speerpunten educatie en basisvaardigheden werden haar ‘ding’. Mieke schreef in haar afscheidsberichtje het volgende over de missie van bibliotheken:
“Ruim 33 jaar heb ik met plezier in en voor de bibliotheken gewerkt. Bibliotheken hebben in mijn visie een belangrijke functie in de maatschappij. In de eerste plaats het aanbieden van een neutraal en breed aanbod in de informatievoorziening, waarbij ook het ontsluiten van het aanbod van groot belang is. Daarnaast is dienstverlening op het gebied van Leesbevordering en Basisvaardigheden een belangrijke opdracht voor de bibliotheken en superhard nodig! Ik ben dan ook erg blij dat ik mij de laatste jaren op die onderdelen heb mogen inzetten”.
Deze belangrijke inzet van Mieke wordt vanaf nu voor een belangrijk deel ingevuld door onze Cubiss-collega Hannah Schouten. Hetgeen weer een mooie stap in de vruchtbare samenwerking tussen onze beide POI’s is.
Mieke bedankt en tot ons echte afscheid ‘na corona’
.
Terug naar de nieuwsbrief