Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Miniconferentie Positieve Gezondheid – terugblik

Geplaatst: 20 oktober 2022

Miniconferentie Positieve Gezondheid – terugblik

Geplaatst: 20 oktober 2022

Wat hebben taal en gezondheid met elkaar gemeen? En hoe kunnen de spreuken op gelukskoekjes daarbij helpen? Directeur-bestuurder van De tweede verdieping Roel Zuidhof opende op 27 september de bomvolle miniconferentie Positieve Gezondheid. Dagvoorzitter Hans Christiaanse gidste ons door het programma: we gingen kennis delen, het netwerk versterken, met elkaar kennismaken en aan de slag.  

Wat is Positieve Gezondheid?
Tijdens de eerste lezing ging Miriam de Kleijn (IPH) in op de toegankelijkheid van het begrip en het belang van jezelf te kunnen uitdrukken, en een positieve toekomst te kunnen schetsen, door middel van taal. 

Wat zijn gezondheidsvaardigheden?
Wat zijn gezondheidsvaardigheden en waarom zijn ze belangrijk in het dagelijks leven? Hoe leer je mensen positieve gezondheidsvaardigheden aan? Lies ter Beek, assistent-professor Preventie & Public Health bij de Vrije Universiteit Amsterdam, gaf een korte lezing over (positieve) gezondheidsvaardigheden. 

Na het plenaire gedeelte gingen de deelnemers uiteen in groepen om tijdens twee rondes mee te doen aan workshops. Vanuit BiSC gaf Marjan Middelkoop een workshop over Samenwerken in een netwerk. De diverse intermezzo’s en een afsluitende borrel zorgden voor sfeer en verbinding. 

Over de miniconferentie
De miniconferentie Positieve Gezondheid op 27 september werd mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid. De conferentie werd georganiseerd door bibliotheek De tweede verdieping, BiSC, Cubiss, De Componist, Provincie Utrecht, lokale zorgverleners, Movactor, SportID en DE KOM.  

Wil je terugblikken op deze dag? Kijk dan op: detweedeverdieping.nu/mcachteraf