Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Minister Plasterk Lanceert Digitaal Hulpplein

Geplaatst: 19 januari 2015

Minister Plasterk Lanceert Digitaal Hulpplein

Geplaatst: 19 januari 2015

Op 16 december 2014 lanceerde Minister Plasterk (BZK) in Madurodam het Digitaal Hulpplein (www.digitaalhulpplein.nl). Het Digitaal Hulpplein is een online platform dat burgers met beperkte digitale vaardigheden doorverwijst naar oefenlocaties waar zij deze vaardigheden kunnen verbeteren. Het Digitaal Hulpplein streeft ernaar dat burgers zelfstandig gebruik kunnen maken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst, maar ook dat zij meer kans maken op de arbeidsmarkt en kunnen genieten van de sociale kanten van internet. Om deze missie te voltooien is een landelijk netwerk aan oefenlocaties en doorverwijzers die actief de doelgroep herkennen, doorverwijzen en ondersteunen onontbeerlijk.
SIOB stuurde op 20 november jl. bijgevoegde mailing aan alle bibliotheken op medewerkersniveau. Onze mailing is bedoeld om de directies, waar dat nog nodig is, op de hoogte te stellen van de landelijke lancering van het Digitaal Hulpplein.
Heeft u deze mailing al ontvangen, dan kunt u het als niet verstuurd beschouwen.
Uiteraard laten we de gelegenheid niet onbenut om, mocht uw bibliotheek nog niet zijn aangehaakt, u te vragen mee te doen. Daarvoor zijn in de bijlage alle stukken bijgesloten.
Versterkt u het Digitaal Hulpplein door uw bibliotheek aan te melden?
Indien u nog vragen heeft, kunt u terecht bij Maaike Toonen (toonen@siob.nl, 06-55794862)
Voor vragen over G!DS kunt u terecht bij de G!DS-servicemanager bij uw PSO of bij de helpdesk van G!DS: gids@bibliotheek.nl