Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Nathan Slingerland voorleeskampioen van de provincie Utrecht!

Geplaatst: 21 april 2022

Nathan Slingerland voorleeskampioen van de provincie Utrecht!

Geplaatst: 21 april 2022

Donderdagochtend 14 april was het eindelijk zover. Acht kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende ochtend kon de jury de winnaar bekend maken. 

Nathan Slingerland mag zich voorleeskampioen van de provincie Utrecht noemen en gaat de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 25 mei in Utrecht. Als Nathan wint, mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen. 

Inleven in de personages
Nathan las voor uit het boek ‘Silvester en de brand in IJsselbroek’ van Willeke Brouwer. De prijs werd uitgereikt door kinderboekenschrijver Tosca Menten. Volgens het oordeel van de jury kon Nathan zich waanzinnig goed inleven in de personages van zijn boek waardoor je wilde blijven luisteren. Alle andere kandidaten eindigden op de tweede plaats. 

Op 25 mei neemt Nathan het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. De jury bestaat dit jaar onder anderen uit de Kinderboekenambassadeur Martijn van der Linden en Annabelle Zandbergen (presentator Jeugdjournaal). De finale wordt gepresenteerd door comedian en presentator Edson da Graça. 

In de ‘categorie’ Read2Me! (voorleeswedstrijd voor brugklassen voortgezet onderwijs) won Sophie Vos van het St. Bonifatius College in Utrecht. En bij de Pabo-studenten won Ibsa Letif van de Marnix Academie in Utrecht.  

We feliciteren Nathan, Sophie en Ibsa van harte!  

De Nationale Voorleeswedstrijd 
De Nationale Voorleeswedstrijd is de leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.  

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV. 

Ga voor meer informatie naar www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Volg het verdere verloop van de wedstrijden op Facebook en Instagram

(Bron foto’s: De Bibliotheek Eemland).