Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Nieuwe metingen Monitor BoekStart en de Bibliotheek op school po en vo

Geplaatst: 24 november 2021

Nieuwe metingen Monitor BoekStart en de Bibliotheek op school po en vo

Geplaatst: 24 november 2021

In december starten weer de jaarlijkse metingen met de Monitor. Er is dit jaar hard gewerkt aan een update van de Monitor de Bibliotheek op school. Een mooie verbetering voor monitorcoördinatoren is dat je vanaf deze meting met één inlog toegang hebt tot de verschillende monitoren. En check ook het webinar van 29 november over de vernieuwde monitor BoekStart in de Kinderopvang. 

Alle monitorcoördinatoren van bibliotheken die eerder hebben meegedaan aan de jaarlijkse meting hebben onlangs vanuit de helpdesk Monitor een mail ontvangen met het verzoek om zich eenmalig opnieuw aan te melden als nieuwe bibliotheek op https://www.mdbos.nl. 

Voor een toelichting op de werkwijze na de update is op 23 november het Webinar Monitor dBos georganiseerd.  

Webinar 29 november 

Op maandag 29 november organiseert Stichting Lezen/SPN het Webinar vernieuwde monitor BoekStart in de Kinderopvang. Hierin wordt een toelichting gegeven op de belangrijkste wijzigingen in het beheer en in de vragenlijsten. Het webinar is bedoeld voor leesconsulenten/educatiespecialisten/monitorcoördinatoren van openbare bibliotheken die de monitor inzetten voor hun samenwerking met kinderopvanglocaties. Deelname is kosteloos. 

Aanmelden

Registreren en aanmelden voor het webinar kan via deze registratiepagina.   
 

De webinars zijn vanaf 1 december a.s. terug te zien en worden geplaatst in de toolkits BoekStartpro.nl en pro.debibliotheekopschool.nl, waar ook de nieuwe instructie en de definitieve vragenlijsten te vinden zijn.  

 
Contact 

Technische vragen kun je mailen naar helpdesk@mboekstart.nl (BoekStart), naar helpdeskpo@mdbos.nl (dBos PO) en/of helpdeskvo@mdbos.nl (dBos VO). 

Inhoudelijke vragen kun je e-mailen naar jouw POI-contactpersoon:

BoekStart: a.werker@cubiss.nl; po: j.peijen@cubiss.nl; vo: m.albers@cubiss.nl).

Of mail naar info@boekstartpro.nl (BoekStart) of monitor@debibliotheekopschool.nl (dBos)