Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Online verdiepingssessie ‘Leiderschap in Lezen’

Geplaatst: 4 juni 2024

Online verdiepingssessie ‘Leiderschap in Lezen’

Geplaatst: 4 juni 2024

BiSC en Cubiss organiseren themabijeenkomsten rondom ‘Leiderschap in Lezen’. De fysieke aftrap vond in september plaats en tijdens de eerste verdiepingssessie op 11 oktober hebben we stilgestaan bij de veranderende rol van de leesconsulent (klik hier voor de terugblik). Tijdens de aankomende tweede online verdiepingsbijeenkomst, op donderdag 17 november van 09.30 – 11.00 uur via Teams, staan we stil bij de kunst van het aantrekken en boeien van (nieuwe) talenten voor het leesconsulentschap.  

Verdiepingssessie  
Wat maakt dat het vak van leesconsulent door de ogen van de medewerkers zo boeiend is?  

Wat vinden (toekomstige) medewerkers belangrijk in het werk van de leesconsulent? En hoe zorgt de bibliotheek ervoor dat ze een zichtbare en aantrekkelijke werkgever is voor die nieuwe collega’s die de veranderende rol van leesconsulent nog meer zichtbaar kunnen maken?  

We hebben twee inspirerende externe sprekers die met veel passie en kennis hun ervaringen op het gebied van werven met jullie delen. Wie dat zijn, is binnenkort te vinden op onze website.  

Bedoeld voor   
De verdiepingssessie wordt georganiseerd voor educatiemanagers en HR-verantwoordelijken die de ontwikkel- en veranderbehoefte van leesconsulenten faciliteren. Daardoor zijn medewerkers en teams nog beter in staat om het verschil te maken.   

En verder…  
Als vervolg op deze online sessie organiseren we op 8 december een afsluitende online sessie die vooral zal gaan over: hoe kun je als consulent de tijd krijgen en de kansen pakken om de inhoudelijke dialoog aan te gaan met partners en stakeholders over de toekomstige bijdrage van de bibliotheek? En hoe kunnen management en HR die ontwikkeling van de consulent versterken en faciliteren.  

Aanmelden 
Klik hier om je aan te melden voor de online verdiepingssessie op donderdag 17 november. We zien je graag dan!  

(Foto: Pixabay; book-ge684233c6_1920)