Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Oproep: doe mee aan het onderzoek KinderManifest

Geplaatst: 19 mei 2016

Oproep: doe mee aan het onderzoek KinderManifest

Geplaatst: 19 mei 2016

Het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie biedt kansen voor bibliotheken. Op 30 mei wordt het ‘Pact of Amsterdam’ getekend, de start van een gezamenlijke inzet om het leven in Europese steden te verbeteren. Veel van de thema’s uit het Pact zijn ook onderwerpen waar bibliotheken mee bezig zijn. Maar we doen het allemaal uiteindelijk voor onze kinderen: de stadsbewoners van de toekomst. Daarom presenteert de VOB op 30 mei in Amsterdam een KinderManifest.
Het is belangrijk dat wij als bibliotheken laten zien wat kinderen belangrijk vinden zodat beleidsmakers hier hun koers op kunnen uitstippelen. Samen met de Kindercorrespondent Tako Rietveld en onderzoeksbureau Qrius gaan wij kinderen hierover bevragen. Daarvoor willen we u vragen onderstaande oproep op uw site te plaatsen. De oproep is bedoeld voor kinderen die u site bezoeken en vraagt hen het onderzoek in te vullen. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar kunnen vanaf 18 tot en met 25 mei invullen wat zij belangrijk vinden. Onderstaand vindt u een tekstvoorstel voor de oproep en een url naar het onderzoek. Ook vindt u een filmpje dat u kunt plaatsen in de oproep.
Gegevens:
De url van het onderzoek vindt u hier: www.tinyurl.com/kindermanifest
Het Youtube filmpje vindt u hier: https://youtu.be/5C0oDNxZiR8
Tekstvoorstel oproep
U kunt (een variant op) de volgende tekst opnemen bij de twee links naar het filmpje en het onderzoek:
We hebben de hulp nodig van heel veel kinderen in Nederland. Vind jij het ook belangrijk om je stem te laten horen en je mening te geven? Doe dan mee met ons onderzoek. Wat vinden kinderen belangrijk voor hun toekomst, voor hun eigen omgeving, voor Europa en de wereld?!
Dat gaan we opschrijven in een KinderManifest. Ook gaan we het vertellen aan alle regeringen en ministers in Europa! Ben je tussen de 9 en 14 jaar? Vul dan de vragenlijst in met wat jij belangrijk vindt.
Klik op de link van het filmpje, laat je verrassen door de Kindercorrespondent en klik daarna op de link van het onderzoek om mee te doen! Alvast bedankt.
Plaatsen
De VOB vraagt alle bibliotheken om mee te doen! Stuur bovenstaand bericht ook door naar uw medewerkers die zich bezig houden met social media, websites, nieuwsbrieven en andere communicatiekanalen van uw bibliotheek.
Wilt u meer weten? Meer informatie vindt u op Agenda Stad, Europa en een KinderManifest.