Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Ouderbetrokkenheid stimuleren

Geplaatst: 5 mei 2022

Ouderbetrokkenheid stimuleren

Geplaatst: 5 mei 2022

Kennis- en inspiratiesessie – 6 april

Op dinsdag 6 april organiseren BiSC en Cubiss een kennis- en inspiratiesessie ‘ouderbetrokkenheid stimuleren’. Wat kun je als bibliotheek doen om invloed uit te oefenen op de ouderbetrokkenheid en hoe kun je deze vergroten?

Een kennis- inspiratiesessie voor jonge kind-specialisten van de bibliotheek.

Programma

  • Jeroen van Aarssen (Onderwijsconsulent bij CPS Onderwijsontwikkeling en Advies) neemt ons mee in de wereld van de ouderbetrokkenheid, gecombineerd met de taal- en leesopvoeding en culturele achtergrond van een gezin. Hij schetst de huidige situatie aan de hand van onderzoek en cijfers en biedt bibliotheken handvatten om hierop in te spelen. Uiteraard is er volop ruimte voor uitwisseling en om vragen te stellen.
  • Aansluitend bieden we een proeverij aan van twee producten waarmee je ouderbetrokkenheid kunt helpen vergroten vanuit de bibliotheek. Verder verkennen we in de kennis- en inspiratiesessie met elkaar de mogelijkheden en de kansen die we zien op het gebied van ouderbetrokkenheid en meertaligheid in meer algemene zin.

Ben je niet werkzaam binnen het domein ‘jonge kind’ of bij een bibliotheek, en je bent wél geïnteresseerd in het thema, dan ben je (natuurlijk) nog steeds meer dan welkom!

Meld je aan zoom met ons in…!
We zien jullie graag op 6 april van 09:30 – 12:00 uur via Zoom. Je kunt jezelf en eventuele contact(en) aanmelden bij Joke van Ommeren door een mail te sturen naar j.van.ommeren@biscutrecht.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.