Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Pilot 0 euro lidmaatschap Bibliotheek Venlo

Geplaatst: 27 november 2020

Pilot 0 euro lidmaatschap Bibliotheek Venlo

Geplaatst: 27 november 2020

In de bibliotheek van Venlo komen veel studenten studeren en daarom is deze doelgroep voor directeur Geja Olijnsma ook heel belangrijk. De meesten zijn geen lid van de bibliotheek, maar wel regelmatige bezoekers. Samen met het CRM-team van BiSC heeft Venlo een nul euro pilot opgestart om met deze ‘onbekende’ studenten een relatie te gaan opbouwen.
Zeker in deze coronatijd blijkt de behoefte onder studenten groot te zijn om te studeren op een fijne, rustige werkplek buitenshuis. Bibliotheek Venlo heeft dit ludiek opgepakt met de tijdelijke campagne ‘Studeren in je eendje’, waar men met bad-eendjes de beperkte beschikbare werkplekken reguleert.
Bieb Werkt
Als vervolg op deze actie gaat BiSC het nieuwe ‘Bieb Werkt’ lidmaatschap implementeren bij Venlo. Dit betekent dat studenten eind dit jaar voortaan online werkplekken kunnen gaan reserveren met een gratis Bieb Werkt lidmaatschap. Als Bieb Werkt lid krijg je tevens korting op warme dranken bij het gezellige biebcafé STEK. Ook zijn er al veel vergevorderde plannen om interessante activiteiten voor studenten te gaan organiseren zoals een speciale studenten boekenclub, College Tour, filmavonden etc. Via de Bieb Werkt nieuwsbrief zullen studenten hierover geïnformeerd worden. Op deze manier kan de Bibliotheek Venlo de dienstverlening aan deze omvangrijke doelgroep verder vormgeven en zo een goede klantrelatie opbouwen met ‘hun’ studenten.
 
Terug naar de nieuwsbrief