Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Presentatie Utrechts Bibliotheeknetwerk op de Informatiemarkt VNG

Geplaatst: 21 april 2022

Presentatie Utrechts Bibliotheeknetwerk op de Informatiemarkt VNG

Geplaatst: 21 april 2022

Veel(belovende) gesprekken! 

Afgelopen 7 april vond in het provinciehuis van Utrecht de tweede editie plaats van de informatiemarkt ‘Besturen doe je samen’. Bedoeld voor (nieuwe) gemeenteraadsleden en georganiseerd door de VNG (afdeling Utrecht) samen met de Provincie Utrecht. Het bood de bezoekers een mooie kans om extra geïnformeerd te worden over de beleidsthema’s en doelen die voor de Utrechtse gemeenten cruciaal zijn. En natuurlijk kon het Utrechts Bibliotheeknetwerk hier niet ontbreken.  

(Gezamenlijke) maatschappelijke opgaven 
De presentatiestand van het Utrechtse Bibliotheeknetwerk mocht zich dan ook verheugen op veel aanloop, geïnteresseerde bezoekers en mooie gesprekken. Over onze (gezamenlijke) maatschappelijke opgaven geletterde samenleving, participatie en digitale inclusie in de informatiesamenleving en leven lang ontwikkelen en over de rol van het bibliotheeknetwerk hierin.  

Daarnaast hebben veel nieuwe raadsleden kennisgemaakt met de activiteiten en diensten van de bibliotheken, waaronder het Informatiepunt Digitale Overheid, en ook publiekscampagnes en innovatieprojecten. Als bibliotheeknetwerk kijken wij ernaar uit om samen met de Utrechtse gemeenten te blijven werken aan de bibliotheek als knooppunt van kennis, contact en cultuur in de samenleving. 

Meer informatie 
Kijk voor de inhoud van de presentatie van het Utrechtse Bibliotheeknetwerk op de digitale informatiemarkt

Of neem voor meer informatie contact op met Tobias van der Horst, Trainee Innovatie bij BiSC.