Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Proeftuinbijeenkomst digitale geletterdheid

Geplaatst: 25 november 2021

Proeftuinbijeenkomst digitale geletterdheid

Geplaatst: 25 november 2021

30 november 2021 | 14.00 – 15.30 uur | Online via Teams

De Bibliotheek is van oudsher de plek waar ouders en kinderen toegang hebben tot een grote (digitale) collectie. Je kunt er rekenen op goed advies over geschikte boeken. Naast warenhuis is de Bibliotheek ook wegwijzer. En daarmee een logische partner als het gaat om het stimuleren van digitale geletterdheid bij jeugd en jongeren. Want we doen inmiddels alles digitaler dan ooit. Het is nu dus ook meer dan voorheen hét geschikte moment om samen met het onderwijs werk te maken van digitale geletterdheid.

Meld je aan voor de proeftuinbijeenkomst van BiSC op 30 november over digitale geletterdheid voor educatiemedewerkers van de Utrechtse bibliotheken, en doe extra kennis op over werken aan mediawijsheid in het onderwijs.

Doel

Doel van de bijeenkomst is om het netwerk in Utrecht op dit thema te versterken, de kennis te vergroten en te verkennen op welke manier je de educatieve dienstverlening aan scholen (po en vo) in kunt vullen vanuit hun vraag en visie.

Floortje Jansen van Netwerk Mediawijsheid neemt ons mee in het nieuwe Mediawijsheid Competentiemodel 2021.

Verder geven we een introductie op het visiespel van Slim met Media, concrete tips hoe je met taal en digitale geletterdheid aan de slag kan én er is ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Meld je aan!

Sluit ook online aan en duik in het thema digitale geletterdheid. Aanmelden kan hier.

Neem voor meer informatie contact op met Maja van Eijndthoven of Ingrid de Jong.