Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Programma ICT-inspiratiemiddag

Geplaatst: 27 oktober 2015

Programma ICT-inspiratiemiddag

Geplaatst: 27 oktober 2015

ICT-inspiratiemiddag – 3 november 2015
Digitale innovaties voor de bibliotheek van morgen
Op dinsdagmiddag 3 november nodigt BiSC alle bibliotheken in de provincie Utrecht uit voor een inspiratiemiddag over ICT.  Dit keer focussen we op de rol die ICT kan spelen in de ontwikkeling van de bibliotheek van de toekomst. Wij zijn die middag te gast bij Bibliotheek De Tweede Verdieping in Nieuwegein.
Waar ICT voorheen alleen een veelbelovende technologie was, is het nu hard op weg naar grootschalige toepassingen. Om de hiermee gepaarde uitdagingen het hoofd te bieden en innovatie te bevorderen is samenwerking cruciaal.
Keynote-speaker
Benieuwd naar ICT van de toekomst en slimme samenwerkingsvormen voor uw bibliotheek? Key-note speakers CoLab en Economic Board Utrecht (EBU) praten u bij. Na deze middag weet u alles over digitale diensteninnovatie door nieuwe samenwerkingsvormen met partijen binnen én buiten uw branche.
Themasessies
Hoe zet je ICT in om je nieuwe doelgroepen nog effectiever te benaderen? En welke mogelijkheden zijn er voor bibliotheken in het kader van de ontwikkeling van Digi-labs, 3Dprinting en andere nieuwe technologieën? In twee sessies worden deze vragen behandeld:
Social CRM – door Ronald Huizer i.s.m. Coosto
Steeds meer bibliotheken zijn actief op sociale media. Sociale media bieden immers veel kansen om in contact te komen nieuwe doelgroepen van de bibliotheek. Met een social CRM tool zoals Coosto kunnen bibliotheken sociale media 24×7 monitoren, sneller reageren en beter vastleggen. Kom naar de sessie en leer alles over social CRM en hoe je er mee aan de slag kunt.
Digital Labs en bibliotheken: best practices en hoe verder? Door: Sia van Keijsteren (BiSC), i.s.m. bibliotheken Nieuwegein en Utrecht.
3D-printen is hot. De techniek waarbij een digitaal object omgezet wordt naar een tastbaar object wint steeds meer populariteit, ook onder ‘de gewone consument’. In deze bijeenkomst gaan we in gesprek over hoe je 3D-printen succesvol kan inzetten in de bibliotheek. De lessons learned van de Digilabs. En formuleren we tips voor de vervolgfase van een Digital Lab en de mogelijkheden van co-creatie van digitale diensteninnovatie.
Het programma
Naast een kort plenair programma zijn er die middag twee verdiepende sessies: met inspiratie voor strategie tot praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
Ook is er de gelegenheid om in de pauzes concrete toepassingen te zien op het ICT-plaza.
12.30 – ontvangst en ICT-plaza
13.00 – welkom en keynote speaker.
14.00 – twee themasessies
16.30 – terugkoppeling en borrel
Voor wie
De ICT-middag is bedoeld voor directies, management, marketeers, educatieve specialisten, informatiespecialisten, communitymanagers en frontofficemanagers.
Wanneer? 3 november – 12.30 – 17.00 uur
Waar? Bibliotheek De Tweede Verdieping – Stadsplein 1c, Nieuwegein.
Bent u er bij? Meld u dan uiterlijk 29 oktober aan via info@biscutrecht.nl.