Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Project DigiLAB vliegend van start

Geplaatst: 13 mei 2016

Project DigiLAB vliegend van start

Geplaatst: 13 mei 2016

Met veel plezier kijken wij terug op een waardevolle bijeenkomst DigiLAB – vaardigheden 21ste eeuw op 21 april. Het initiatief DigiLAB – vaardigheden 21ste eeuw heeft als doel dat bibliotheken vanuit een gezamenlijk ondernemerschap kennis delen over digitale toepassingen. Beoogd eindresultaat is een programma-aanbod dat bibliotheken onderling kunnen uitruilen en delen met elkaar.
Inspirerende aftrap
Tijdens de bijeenkomst presenteerden bibliotheken hun projecten rond digitale toepassingen. Zo kwamen er mooie projectvoorbeelden voorbij, zoals een tablet-speurtocht in de bibliotheek en een cursus programmeren van Angry Birds. Een inspirerende aftrap, die smaakt naar meer.
De focus in het vervolg van het project DigiLAB – vaardigheden 21ste eeuw ligt op het ontwikkelen van nieuwe programma’s door Bibliotheken die dupliceerbaar en exploiteerbaar zijn voor andere bibliotheken. Hiervoor is ontwikkelbudget beschikbaar, in totaal €50.000,-, maximaal 5.000 per aanvraag (meerdere aanvragen per bibliotheek mogelijk).
Overzicht
BiSC werkt nu aan een overzicht van alle bestaande programma’s die op dit moment binnen bibliotheken lopen op het gebied van vaardigheden – 21ste eeuw. De eerstvolgende projectbijeenkomst is op 26 mei. Dan gaan we ook in op de doelgroepbenadering en verdienmodellen. Onderstaand een overzicht van alle bijeenkomsten, die dit jaar binnen dit project worden gehouden. Reserveer de data vast in uw agenda!
– 26 mei; 15.00 tot 16.30 uur – Verdieping DigiLAB projecten, portfolio huidig aanbod, verdienmodellen etc.
– 1 september; 15.00 tot 16.30 uur – DigiLAB – kennis, inspiratie en voortgang
– 10 november; 15.00 tot 16.30 uur – DigiLAB – Kennis, inspiratie en voortgang