Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Schoolkampioenen Nationale Voorleeswedstrijd bekend

Geplaatst: 7 februari 2017

Schoolkampioenen Nationale Voorleeswedstrijd bekend

Geplaatst: 7 februari 2017

Ook dit jaar weer hebben kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland massaal meegedaan aan de 24e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd, een initiatief van Stichting Lezen. Er zijn maar liefst 3.206 kinderen tot voorleeskampioen van hun school gekroond. In de komende maanden zullen zij hun voorleestalent laten zien tijdens de lokale, regionale en provinciale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. In de provincie Utrecht doen 160 schoolkampioenen mee.
Op 17 mei zullen uiteindelijk twaalf provinciale finalisten het tegen elkaar opnemen tijdens de landelijke finale in Amstelveen. Een jury onder leiding van de nieuwe Kinderboekenambassadeur bepaalt dan wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2017 mag noemen.
160 kampioenen
In de provincie Utrecht hebben meer dan 11.000 kinderen meegedaan aan de Voorleeswedstrijd. De scholen vaardigen 160 kampioenen af die hun school zullen vertegenwoordigen in de lokale en regionale voorrondes. Op 4 april lezen de winnende talenten voor tijdens de provinciale finale. Deze finale wordt georganiseerd door BiSC, de provinciale ondersteuningsinstelling in Utrecht. Theater De Kom in Nieuwegein biedt op deze dag podium aan de finalisten.
Leerprestaties omhoog door 15 minuten lezen per dag
De lees- en leerprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als kinderen iedere dag 15 minuten lezen, zo blijkt uit onderzoek. Kinderen die 15 minuten lezen, lezen meer dan een miljoen woorden per jaar. Ze vergroten hun woordenschat, hun kennis van de wereld en hebben een voorsprong bij andere vakken. Kinderen die veel lezen hebben meer kansen in de maatschappij. Zie meer informatie op www.lees15minutenperdag.nl.