Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Sessie Over de rol van de bieb bij mediaopvoeding gesproken…

Geplaatst: 5 mei 2022

Sessie Over de rol van de bieb bij mediaopvoeding gesproken…

Geplaatst: 5 mei 2022

Het afgelopen anderhalf jaar werd duidelijk welke kansen digitale media konden bieden terwijl we thuis zaten. Aan de andere kant zagen we de schermtijd enorm toenemen. Ook bij peuters. Cubiss en BiSC organiseren op dinsdag 29 juni de kennis- en inspiratiesessie ‘Over de rol van de bieb bij mediaopvoeding gesproken…’. 

29 juni | 09:30 – 12:00 uur | Online

Uit het Iene Miene Media-onderzoek van 2021 blijkt het mediagebruik weer wat genormaliseerd te zijn, maar schermtijd is ook bij peuters nog altijd meer dan 1 uur en drie kwartier per dag. Veel meer dus dan de gezondheidsraad adviseert.

Bewust gebruik media
Hoe kun je als bibliotheek ouders helpen de balans op te zoeken? Hoe kun je ouders het belang van mediaopvoeding laten inzien zonder met een vingertje te wijzen. Denise Bontje (DmaakthetBont en Mediasmarties) neemt je tijdens een interactieve online sessie mee in jouw (mogelijke) rol bij mediaopvoeding in de breedste zin van het woord. Hoe daag je peuters en ouders uit om verschillende media op een bewuste en positieve manier te gebruiken. Met en zonder scherm, binnen en buiten.

Voor wie?
Deze kennis- inspiratiesessie is gericht op jonge kind-specialisten van de bibliotheek. Ben je echter geïnteresseerd in het thema, maar niet werkzaam binnen het domein ‘jonge kind’ of niet werkzaam binnen een bibliotheek, dan ben je nog steeds meer dan welkom.

Aanmelden
We zien jullie graag op 29 juni van 09:30 – 12:00 uur via Zoom. Je kunt jezelf en je eventuele contact(en) aanmelden bij Joke van Ommeren door een mail te sturen naar j.van.ommeren@biscutrecht.nl. Tot de 29e!