Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

SPUK Bieb – de 2e ronde…!

Geplaatst: 24 oktober 2023

SPUK Bieb – de 2e ronde…!

Geplaatst: 24 oktober 2023

Met de SPUK-regeling stelt de overheid geld beschikbaar om ervoor te zorgen dat de Bibliotheek nu én in de toekomst voor iedereen toegankelijk en bereikbaar is. Voor de aanvraagperiode van 15 november t/m 15 december kunnen bibliotheken en gemeenten weer bij BiSC terecht voor ondersteuning bij planvorming en het schrijven van een activiteitenplan voor de SPUK-aanvraag.

Filmpjes

Er zijn drie korte films gemaakt waarin bibliotheekdirecteuren en wethouders vertellen over hun ervaringen met het aanvragen van de SPUK-subsidie. Hun conclusie: vraag een SPUK-subsidie aan! Het is eenvoudig en levert echt veel op. 

Jij kunt de films gebruiken om (indien nog nodig) je gemeente ‘aan te sporen’ om de SPUK-subsidie samen met de jouw Bibliotheek aan te vragen. De filmpjes en alle informatie over SPUK vind je op de gezamenlijke website van BiSC en Cubiss.

Het filmpje over Montfoort vind je ook hier: https://www.youtube.com/watch?v=1prX-HZwyJ0

Meer weten? 
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bibliotheek of gemeente binnen deze SPUK-regeling? Stel je vragen via dit formulier of neem contact op met Femke Reijnen.

Zoals de wethouders en bibliotheekdirecteuren in de filmpjes zeggen: ga naar je gemeente en vraag samen een SPUK-subsidie aan!