Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Stamtafel Taal & Financiën

Geplaatst: 26 mei 2021

Stamtafel Taal & Financiën

Geplaatst: 26 mei 2021

Het aantal mensen met financiële problemen neemt snel toe in Nederland. Vooral jongeren komen steeds vroeger met schulden te zitten. Omgaan met geld is een skill die je moet leren en waar te weinig tijd en aandacht aan geschonken wordt.
 

Stamtafel ‘Taal & Financiën’ | Donderdag 24 juni | 10 tot 12.30 uur | Online

Meld je aan voor de Stamtafel ‘Taal & Financiën’. Deze staat in het teken van de relatie tussen laaggeletterden en financiële problemen én over de schuldenproblematiek onder jongeren. Verder besteden we aandacht besteed aan tips en tools waarmee je direct actief aan de slag kunt om mensen financieel vaardig te maken.

  • Aflatoun International – Aflatoun International verzorgt sociaal en financieel onderwijs aan 10,5 miljoen kinderen en jongeren wereldwijd. Wendy Nagel. Directeur Aflatoun Nederland vertelt over de organisatie en over de activiteiten in Nederland. Is er een connectie mogelijk met de bibliotheek?
  • De geldzaken game ‘No Credit, Game Over!®’ – Bram Allegaert van GameWise presenteert de serious urban game ‘No Credit, Game Over!®. Aan de hand van digitale media baant de jongere zich een weg door de stad in een poging de schulden van zijn personage af te lossen.
  • De Geldzaak – Gonnie Kaptein vertelt over het gratis inloopspreekuur ‘De Geldzaak’ in Bibliotheek Utrecht. Hier kan iedereen met zijn of haar vragen over geld terecht.
  • Taalambassadeur – Taalambassadeur Geoffrey doet een boekje open over zijn geldproblemen uit de periode dat hij nog laaggeletterd was.
  • Pilot ‘Jongeren en geld’ op het Summa College – In samenwerking met CZ en Zorgbelang heeft Marjan Middelkoop van Cubiss drie workshops rondom financiële vaardigheden verzorgd aan studenten van het Summa College.
  • Break-out Rooms – In de Break-out Rooms is er tijd om dieper in te gaan op de verschillende projecten.

Inschrijven kan hier.
 
Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee.