Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Stamtafel Taal & Gezondheid

Geplaatst: 5 mei 2022

Stamtafel Taal & Gezondheid

Geplaatst: 5 mei 2022

Ondersteuning van laaggeletterden bij lezen en schrijven heeft indirect effect op gezondheidsvaardigheden. Mensen die goed kunnen lezen en schrijven kunnen informatie over een gezonde leefstijl beter begrijpen en toepassen.

Meld je aan voor de Online Stamtafel Taal & Gezondheid | di. 3 juni | 10:00 – 12:30 uur.

We besteden aandacht aan interessante toelichtingen en mooie praktijkvoorbeelden. Ook is er gelegenheid om vragen en ervaringen uit te delen. Met enthousiaste sprekers die graag hun ervaringen met ons delen.

Programma 

  • Positieve Gezondheid – Loek Vaessen van de beweging Limburg Positief Gezond vertelt over Positieve Gezondheid en de uitdagingen die Limburg zich heeft gesteld; en over: wat kan de bibliotheek met Positieve Gezondheid?
  • DigiVitaler  Kim Keijsers van Stichting Digisterker vertelt over het programma Digivitaler: een lesprogramma dat de bibliotheek kan organiseren over digitale zorg en hoe hier mee te leren werken. Ook komen de eerste ervaringen met dit programma aan bod.
  • Gezondheidsplein in de bibliotheek  Gina van den Berg van Bibliotheek de Tweede Verdieping (Nieuwegein) vertelt over hoe zij taal en gezondheid in de praktijk brengen op hun Gezondheidsplein.
  • Goed Voorbeeld  een gesprek met Kiyara Venner van Biblioplus over hun ervaringen en plannen rondom het thema.
  • Riskfactory – Nick Boersma van de Riskfactory Noord-Limburg gaat ons out-of-the-box inspireren met een kijkje achter de schermen. Hoe kunnen ouderen zelf aan de slag en ervaren wat veiligheid en gezondheid met elkaar te maken hebben? En hoe zou een samenwerking met bibliotheken er uit kunnen zien?

Klik hier om jezelf aan te melden én voor meer informatie. Ook je collega’s en samenwerkingspartners zijn welkom!

Dus schuif aan bij de Stamtafel en praat mee!