Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Taal & Werk – online inspiratiesessie

Geplaatst: 5 mei 2022

Taal & Werk – online inspiratiesessie

Geplaatst: 5 mei 2022

Laaggeletterdheid op de werkvloer komt vaker voor dan je denkt. En dit is niet zonder gevolgen, voor medewerkers en voor bedrijven. Denk aan veiligheid op de werkvloer, productiviteit en ook inzetbaarheid van werknemers. Steeds meer werkgevers maken dan ook werk van de aanpak van laaggeletterdheid. Hier ligt een mooie rol voor de bibliotheek.

Online inspiratiesessie 2 februari

Ben je werkzaam bij een Taalhuis of bibliotheek? En wil je meer weten over de bestrijding van laaggeletterdheid op de werkvloer en over de mogelijkheden van samenwerken met bedrijven? Meld je dan aan voor de BiSC-inspiratiesessie ‘Taal & werk’. Deze sessie vindt plaats op dinsdag 2 februari van 09.30 – 11.30 uur, online (via Teams).

Praktijkvoorbeelden

Cubiss-collega’s Moon Fung Fong (adviseur Bedrijven) en  Marjan Middelkoop (adviseur Basisvaardigheden) vertellen tijdens deze inspiratiesessie over hun ervaringen in Brabant. De afgelopen 4 jaar hebben zij zich in Brabant ingezet om laaggeletterdheid op de werkvloer te bestrijden. Samen met partners hebben ze werkgevers zoals Bosch en De Bijenkorf bewustgemaakt van de problematiek. Hoe hebben ze dit aangepakt? Waar zijn ze begonnen? En wat heeft het opgeleverd?

Programma

9.30 Online ontvangst en inleiding – gespreksleider Kirsten Sinke
9.40 Brainstorm – Een interactieve sessie rondom de vraag: “Welke rol kun je als bibliotheek voor bedrijven spelen rond taal en werk?”
10.00 Pauze
10.05 ‘Taal en werk’ in Brabant en Limburg – Een tweegesprek met Marjan Middelkoop (Adviseur Basisvaardigheden) en Moon Fung Fong (Adviseur Bedrijven) van Cubiss.
10.25 Pauze
10.30 Tips & tools – interactieve sessie – Wat zijn de do’s en don’ts voor het samenwerken met bedrijven? En welke interessante tools voor werkgevers zijn er allemaal ontwikkeld?
11.00 Hoe nu verder? – Geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Welke ideeën heb je zelf? En hoe kunnen we je hierbij verder helpen?
11.15 Rondvraag en afsluiting

Uiteraard gaan we ook met elkaar kijken welke rol de lokale bibliotheek in Utrecht op zich kan nemen richting werkgevers.

Aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wil je erbij zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar Moon Fung Fong: m.fong@cubiss.nl.

Graag tot 2 februari!

Terug naar de nieuwsbrief