Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Trainees Steven & Tobias staan in de innovatie-startblokken klaar!

Geplaatst: 30 maart 2022

Trainees Steven & Tobias staan in de innovatie-startblokken klaar!

Geplaatst: 30 maart 2022

Openbare bibliotheken staan voor de grote opgave om ook in de toekomst dé plek te zijn en blijven voor leesplezier en de bevordering van geletterdheid, voor digitaal burgerschap, voor een leven lang ontwikkelen en meedoen. Een mooie opgave, maar zeker geen eenvoudige. Het vraagt om een flinke dosis innovatievermogen bij bibliotheken. BiSC faciliteert hierbij. We hebben zelfs twee innovatietrainees gevonden die ons hierin extra komen versterken de komende 18 maanden. We stellen aan u voor: Steven en Tobias! 
 

Steven Timmer 

Steven (25 jaar): “Samen met Tobias kom ik BiSC versterken op het gebied van innovatie! Na mijn afstuderen vorig jaar (Commerciële Economie aan de hogeschool van Amsterdam) ben ik via Skyscrapers (‘Traineeships voor young professionals’) bij BiSC terechtgekomen. Ik verheug me erop om aan de slag te gaan als innovatietrainee.”

“Ik geloof dat in de huidige wereld het cruciaal is om te blijven innoveren. Zeker ook voor bibliotheken. Mijn doel is dan ook om eraan bij te dragen dat bibliotheken blijven innoveren om zo zoveel mogelijk mensen te bereiken. De bibliotheek moet een plek zijn waar er voor iedereen wat te doen valt en waar iedereen kan leren. En zo hoop ik zelf ook nog veel te leren op het gebied van innovatie en over CRM bijvoorbeeld.”

Tobias van der Horst 

Tobias (30 jaar): “Na mijn studie Politieke Geschiedenis aan de Radboud Universiteit en een interessante zoektocht naar een mooie en uitdagende baan, ben ik – eveneens via Skyscrapers – bij BiSC terechtgekomen. Mijn algemene doel is om mij, als innovatietrainee, het concept Innovatie eigen te maken. En om door begeleiding van professionals zoals Peter alle ins en outs van het ‘innovatievak’ te leren. En natuurlijk hoop ik bij BiSC bij te kunnen dragen, aan klantvriendelijkheid, digitalisering, en groei van de Utrechtse bibliotheeksector. Dat doe ik graag stap voor stap, door vrijwilligers en medewerkers van bibliotheken te ondersteunen bij innovatieprocessen”.  

“Uiteindelijk hopen we goed bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van de bibliotheek als moderne, maatschappelijke organisatie, waar iedere burger de mogelijkheid heeft om niet alleen boeken te lezen, maar zich ook op persoonlijk vlak te kunnen ontwikkelen. Wij gaan hier de komende 18 maanden graag mee aan de slag!” 

Foto: Tobias (l) en Steven (r).