Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Vinden en verbinden – Wikimedia Conferentie

Geplaatst: 13 oktober 2014

Vinden en verbinden – Wikimedia Conferentie

Geplaatst: 13 oktober 2014

Bibliotheken en Wikipedia passen bij elkaar, beiden maken de toegang tot kennis zo laagdrempelig mogelijk. Vorig jaar organiseerde BiSC samen met De Bibliotheek Eemland en Wikimedia Nederland een edit-a-thon (schrijfbijeenkomst die door Wikimedia Nederland voor de Nederlandstalige Wikipedia georganiseerd wordt).
Voor iedereen die meer wil weten over de wereld achter Wikipedia en andere Wiki-projecten wordt op zaterdag 1 november 2014 in Meeting Plaza te Utrecht de Wikimedia Conferentie Nederland georganiseerd.
Het thema van de conferentie is ‘Vinden en verbinden’. Vele puzzelstukjes bij elkaar maken Wikimedia-projecten tot één geheel. Wanneer er één stukje ontbreekt is het project niet compleet en moet er worden gezocht naar de missende link. Dat kan individueel maar ook samen.
De conferentie belicht de menselijke kant van samenwerking: hoe wordt er samengewerkt in de (internationale) Wikimedia-projecten, hoe zijn de verhoudingen onderling en hoe ontstaan deze verhoudingen? Ook is er aandacht voor de techniek achter Wikimedia-projecten. Wat wordt er ontwikkeld en waarom? Wat is de strategie?
Belangrijke sprekers zijn Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en de voorzitter van de internationale Wikimedia Foundation, Jan-Bart de Vreede. Cabaratier & programmamaker Lieven Scheire zal de dag afsluiten.
Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.