Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Boekspot op station Houten

Geplaatst: 16 april 2014

Vrijwilligers gezocht voor Boekspot op station Houten

Geplaatst: 16 april 2014

Reis je regelmatig met de trein en vertrek je ’s ochtends vroeg uit Houten? Of kom je na de avondspits in Houten aan? Met 5 minuten van je tijd help je mee om de Boekspot op het station tot een succes te maken.
Wat hebben een Boekspot en een station met elkaar te maken? Een Boekspot is een plek waar bezoekers hun boeken en leeservaringen kunnen delen en waar ze boeken een tweede leven kunnen geven. En in de trein heb je tijd om lekker te lezen.
Er zijn al Boekspots in Houten, en binnenkort opent op Station Houten de allereerste stationsBoekspot! Wat is er leuker dan een boek uitzoeken terwijl je wacht op de trein. Of je kunt het boek dat je net in de trein hebt uitgelezen, achterlaten in de Boekspot op het Station.
In deze Boekspot werken verschillende organisaties samen: NS, BiSC, de Bibliotheek Lek & IJssel enProbiblio. Voor NS is deze Boekspot op het Station een pilot; bij succes komen er meer Boekspots op stations.
NS doet als sponsor van de Boekenweek veel aan leesbevordering. Meer hierover lees je op www.nstijdvoorlezen.nl.
Wat zijn Boekspots?
Boekspots zijn kasten in scholen, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en horeca waar je boeken kunt delen met anderen. Je maakt er iemand blij mee, niet alleen door het boek zelf, ook door de leeservaring die je hebt gehad en kunt delen door deze in het boek te noteren. En je maakt jezelf blij door weer een ander boek mee te nemen.
Boekspots is een initiatief van de Bibliotheken, ondersteund door de Provincie Utrecht, die op deze manier het delen en lezen van boeken tussen gebruikers wil ondersteunen.
Hoe organiseren we dit?
We zoeken vrijwilligers die in een team willen samenwerken om de kast te openen en te sluiten. Reis je regelmatig met de trein en vertrek je bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg uit Houten? Of kom je na de avondspits in Houten aan? Help dan mee om de Boekspot tot een succes te maken.

  • De Boekspot op het Station wordt eind april of begin mei feestelijk geopend.
  • De Boekspot is alle werkdagen open van 7.30 uur tot 19.30 uur.
  • Alle vrijwilligers krijgen een sleutel van de Boekspotkast.
  • Zij zorgen samen voor het openen en sluiten, het schoon en netjes houden van de Boekspot.
  • Hoeveel tijd kost dat? Eén keer per dag kost dit ongeveer 5 minuten.

Meld je aan als vrijwillige beheerder
Bel of mail naar de Bibliotheek Lek & IJssel, Els van Staveren,
E elsvanstaveren@bibliotheeklekijssel.nlM 06 13 35 73 02.