Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Webinar ‘Meertaligheid: kans of belemmering?’

Geplaatst: 5 mei 2022

Webinar ‘Meertaligheid: kans of belemmering?’

Geplaatst: 5 mei 2022

Onze samenleving wordt steeds internationaler. En dat zien we terug in het aantal kinderen op scholen en in de kinderopvang dat de Nederlandse taal als tweede taal leert.

De Bibliotheek Helmond-Peel organiseert een online webinar over meertaligheid. Deze vindt plaats op donderdag 20 mei 2021 van 15.15 tot 17.00 uur. Zien we meertaligheid als belemmering of juist als kans?

Meld je aan en praat mee!
Wat betekent meertalig zijn voor deze kinderen? En hoe ga je om met meertaligheid in de groep? Op dit soort vragen geven we een antwoord in deze online webinar over meertaligheid.

Gastsprekers

  • Anne van Buul (Hogeschool de Kempel), zij schetst een theoretisch kader;
  • Paul Nijhof (Kindcentrum Mozaïek) vertelt hoe de moedertaal ondersteunend kan zijn bij het leren van de Nederlandse taal in de dagelijkse praktijk;
  • De Bibliotheek Helmond-Peel sluit de webinar af met praktische informatie over haar aanbod voor meertalige kinderen in de thuissituatie.

Voor wie?
Deze webinar is vooral interessant voor (voor)leescoördinatoren, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en iedereen die in de praktijk met meertalige kinderen werkt (uit Brabant, Limburg én Utrecht). En ook voor Taalhuismedewerkers en medewerkers JGZ. Stuur deze mail gerust door naar een collega voor wie het interessant kan zijn.

Meld je aan!
Kosten: 25,00 euro per deelnemer.

Aanmelden kan hier.