WegWijzer – U weet wel, de informatiediensten voor de lokale gemeenschap gebaseerd op G!DS – is voortvarend bezig met het aantrekken van projecten. Na onze eerste kennismakingsgesprekken met marktpartijen en deelname aan de beurs van het VNG-congres deze zomer, werkt ons kernteam hard aan een aantal opdrachten voor de KB. Een daarvan is het ontwikkelen van een sociaal educatieve kaart voor het project Basisvaardigheden. Maar we zijn ook met bibliotheken en gemeenten in gesprek om lokale sociale kaarten op te zetten.

In de provincie Utrecht heeft WegWijzer inmiddels samen met twee bibliotheken stappen gezet. Voor de Bibliotheek ZOUT hebben we medewerkers opgeleid om als accountmanager G!DS aan de slag te kunnen gaan. Met de Bibliotheek AVV en gemeente Ronde Venen hebben we de koppeling tussen het aanbod uit G!DS en de website verbeterd en een ondersteuningscontract voor het komend jaar afgesloten.

In de komende weken gaat WegWijzer haar missie nader toelichten bij de POI’s. We gaan daar bespreken hoe we WegWijzer – als een van de concrete diensten van de ‘maatschappelijke bibliotheek’ – het beste in het aanbod van bibliotheken kunnen positioneren. Met de huidige opdrachten en uitstaande offertes komen we zo onderhand in de situatie dat we extra menskracht goed kunnen gebruiken. Dus zouden we ook daar de hulp van de POI’s goed kunnen gebruiken!

Voor nadere informatie belt u met Margareth Bles bij BiSC.

 

Terug naar de nieuwsbrief